L'any nou porta la congelació dels lloguers i l'augment del salari mínim

Entra en vigor la la Llei de mesures urgents per a l’habitatge i la millora del poder adquisitiu

-
-
A partir de l'1 de gener els ciutadans que disposin d'un lloguer que finalitzi durant el 2020 quedarà automàticament congelat amb l'entrada en vigor de la llei de mesures urgents en matèria d'arrendaments d'habitatge i per millorar el poder adquisitiu. Aquesta mateixa llei també permetrà que el salari mínim pugi fins als 1.084 euros amb el compromís del Govern d'arribar als 1.250 al final de la legislatura, quadruplicar l'IPC a les pensions de solidaritat i la reducció, fins a un mes, del preavís a l'hora d'abandonar el lloguer per part dels llogaters.

Tots els contractes de lloguer que vencen el 2020 queden automàticament prorrogats un any. Només hi ha una excepció quan el propietaris el podran rescindir si és per oferir-lo a un familiar fins a segon grau de consanguinitat. 

La llei contempla mesures per evitar possibles fraus o picaresques, que inclouen sancions econòmiques amb la consideració d'infracció molt greu. S'ha introduït una reducció del preavís per abandonar un pis que baixa de tres a un mes.

D'altra banda, augmenten en un 3,2%  les pensions més baixes i que no arriben al salari mínim. Aquest increment l'assumeix el Govern perquè no repercuteixi en el fons de reserva de pensions de la CASS.

En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy va avançar que al llarg dels quatre anys l’augment podria ser d’entre el 16 i el 19%. El salari mínim arriba als 1.084 euros mensuals per arribar als 1.250 al final de la legislatura l'any 2023.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending