Laika denunciarà a la policia una salvatge agressió a una gata

L’animal, que va ser trobat a la zona alta de la Comella, havia rebut un fortíssim cop al cap amb un objecte contundent que el va deixar a punt de morir

La ferida permetia fins i tot veure el cervell.
La ferida permetia fins i tot veure el cervell.

Laika denunciarà aquesta setmana davant la policia una brutal agressió que va patir una gata. L’animal va rebre un fortíssim cop al cap, suposadament amb algun objecte tipus pala o similar, que el va deixar a les portes de la mort. Una dona la va trobar i la va dur a la clínica veterinària on la van poder salvar.

Els fets van tenir lloc ara fa unes setmanes. Una dona va trobar la gata, molt malferida, per la zona de la Comella. L’animal havia rebut un brutal cop al cap. La ferida era tan gran que, fins i tot, va esberlar el crani i se li podia veure el cervell.

La dona es va posar en contacte amb Laika, que la va dirigir cap a la clínica veterinària Animalons. Allà, una operació d’urgència va permetre evitar la mort del felí. El president de l’entitat animalista, Josep Mas, explica que no hi ha cap dubte que la gravíssima ferida era conseqüència d’una agressió i no pas d’un accident. “El doctor ens va deixar clar que el cop se li havia donat expressament per matar, amb un objecte contundent, tipus pala”, apunta.

Josep Mas reclama aplicar la llei de forma "més estricta" en casos de maltractament

Després de la intervenció, la gata ha estat diverses setmanes fent el postoperatori a una clínica de Girona. Ara, encara ha de passar uns dies més a Animalons per completar la recuperació. Mas explica que al llarg de la setmana es presentarà la denúncia davant el servei de policia, tot i que admet la dificultat de trobar el responsable de l’agressió. “Haurà de ser contra persona desconeguda i no tenim gaires detalls”, ha apuntat.

El president de Laika, però, lamenta que en altres casos on l’autor del maltractament sí que ha pogut ser identificat, l’acció de la justícia ha estat, al seu entendre, molt laxa. Es refereix, concretament a fets que al llarg de l’any passat es van jutjar, com ara la mort de dos gossos abandonats a un pis o el d’un buldog maltractat a Santa Coloma. “Hem de ser més estrictes a l’hora d’aplicar la llei”, reclama. I és que, al seu entendre, “s’estan posant penes mínimes per fets que són molt greus” i, així, “no es dona exemple i la gent pensa que no passa res; així no es passen les ganes de maltractar”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending