L’‘advocat del monocicle’ afirma que “sóc molt ric” i “no necessito Andorra”

Stanislovas Tomas manté que portarà la prohibició d’exercir al Principat davant les Nacions Unides per discriminació i xenofòbia ja que no es pot obligar ningú a formar part d’una associació

-
-
L’advocat expulsat pel col·legi professional, Stanislovas Tomas, conegut entre altres coses per desplaçar-se normalment amb monocicle, fet que també feia al Principat quan hi va ser, assegura que és “molt ric” i que “no necessito Andorra”. Tot atacant amb molta duresa el col·lectiu que l’ha fet fora per impagament de les quotes, vindria a justificar aquest fet esmentant l’article 20.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans “que diu: ‘Ningú no pot ésser obligat a pertànyer a una determinada associació.’ Els advocats poden practicar sense pertànyer a un col·legi d’advocats”.

Tomas, en manifestacions a l’Altaveu, afirma que està disposat a portar el seu cas a les Nacions Unides (ONU) per una qüestió de discriminació i xenofòbia. Ho raona explicant que “el col·legi andorrà diu que les persones de nacionalitat lituana poden treballar com a advocats per compte d’altri, però no per compte propi” fet que a parer seu “és una discriminació prohibida per l’article 26” del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que “diu que es prohibeix qualsevol discriminació basada en la nacionalitat”.

Davant d’això, de les normatives internacionals, ‘l’advocat del monocicle’ considera que té el dret d’exercici perquè “està garantit per l’article 26”. “No vaig treballar com a advocat andorrà, perquè no visc a Andorra. Però diuen que sí que he treballat. Sóc advocat en molts altres països. No obstant això, si he treballat per compte propi com advocat andorrà.” Com que la Declaració Universal dels Drets Humans manté que ningú no pot ésser obligat a pertànyer a una determinada associació, Tomas manté que “em puc presentar com a advocat a Andorra sense cap problema”.

El quid de la qüestió se li presenta en un altre escenari. “El problema amb Andorra és que no pots recórrer a la Batllia si no ets resident a Andorra. No visc a Andorra i, per tant, no tinc dret d'apel·lació. De fet, vaig presentar una demanda a la Batllia l'any 2016, però la Batllia no em respon, perquè no visc a Andorra. Per tant, vull apel·lar a les Nacions Unides. Apel·laré definitivament a les Nacions Unides i em presentaré com a advocat andorrà en el futur”, assegura.

L’advocat lituà, que assegura parlar una quinzena d’idiomes i que ara viuria a Panamà, interpel·la el seu interlocutor: “Intenta preguntar al col·legi d’on provenen el seu odi contra els estrangers, i la seva xenofòbia”. Però ell mateix es dóna la resposta. “Prové d’un coeficient intel·lectual molt baix. El meu coeficient intel·lectual és de 156. Tinc tres títols de catedràtic d'universitat. Fins i tot tinc el gen de ‘geni i bogeria’. Ells són simplement gent rural molt estúpida.” I per acabar de reblar el clau hi afegeix: “No obstant això, de fet, no necessito Andorra. Sóc molt ric i necessito un país amb impostos baixos, però hi ha molts països amb impostos baixos. Llavors, per què ells pensen que necessito Andorra?”

-

Relacionat

El col·legi professional expulsa el polèmic ‘advocat del monocicle’ per no pagar les quotes

Comentaris (4)

Trending