El col·legi professional expulsa el polèmic ‘advocat del monocicle’ per no pagar les quotes

El controvertit jurista lituà Stanislovas Tomas va arribar al Principat el 2016 i va moure cel i terra per poder-se col·legiar i exercir al Principat

-
-
El Col·legi d’Advocats d’Andorra ha expulsat Stanislovas Tomas, un jurista lituà que va arribar al país el 2016 i va remoure cel i terra per poder-se col·legiar i exercir al Principat. Pretenia ajudar grans riqueses russes a instal·lar-se a Andorra i poder-los dissenyar la seva planificació fiscal. De fet, teòricament va ser la baixa fiscalitat del país el que hauria atret Tomas, de 35 anys, a venir al Principat, per on es desplaçava, amb vestit i corbata, en monocicle, fet pel qual molts el recordaran.

El col·lectiu professional presidit per Sophie Bellocq publica aquest dimecres al BOPA un edicte en què anuncia que la junta disciplinària del col·legi va decidir el passat 25 d’octubre expulsar-lo de manera fulminant per la comissió d’un seguit d’infraccions molt greus que estarien lligades a l’impagament de les quotes col·legials. L’expulsió es publicita al diari oficial del país atès que ara per ara s’ha estat incapaç de trobar-lo. 

Tomas, que assegura parlar quinze idiomes, entre els quals el català, l’espanyol i el francès, però també, per exemple, l’holandès o el xinès, estava radicat al carrer Bonavista d’Andorra a Vella. En l’actualitat, molt probablement viu a Panamà, encara que sol ser un rodamón en el sentit de donar moltes voltes pel món. Normalment, sempre buscant jurisdiccions amb fiscalitats toves, com per exemple les Illes del Canal, on també s’hauria establert una temporada.

Stanislovas Tomas circulant per Andorra la Vella amb el seu monocicle en una imatge extreta del seu perfil de Facebook. | ARXIU PERSONAL

El controvertit jurista lituà va estar molt temps residint al país però sense poder exercir perquè no acabava de desencallar la seva col·legiació. Ara, en l’edicte publicat se li comunica que es pot adreçar a la secretaria del Col·legi d’Advocats per conèixer el contingut de la resolució per la qual se l’acorda fer-lo fora del col·lectiu professional.

Comentaris

Trending