La CASS obliga a cotitzar a la branca general i a la de jubilació per accedir a una pensió de viduïtat

A partir d'aquest dijous entra en vigor la modificació de la Llei de la parapública pel que fa al canvi de condicions d'accés aquest tipus de prestació, que afectarà als difunts menors i majors de 30 anys

-
-
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) modifica les condicions d'accés a una pensió de viduïtat. De manera que, a partir d'aquest dijous 28 de febrer, perquè sigui efectiu el dret de pensió, la persona difunta ha d'haver cotitzat tant a la branca general com a la branca jubilació. Això passa en el cas de ser difunt de menys de 30 anys en què caldrà haver cotitzat 36 mesos en els últims 48 abans del fet causant o bé si el difunt és major de 30 anys, que s'haurà d'haver cotitzat 60 mensualitats en els últims 72 mesos del fet causant.

Així doncs, el que canvia amb la modificació de la llei de la CASS és que cal cotitzar a la branca general i a la de jubilació, i fins ara només calia fer-ho en la branca general. En qualsevol cas, i independentment de les carències si la persona difunta ha cotitzat 15 anys a les dues branques, general i jubilació, això obre dret a la pensió de viduïtat.

La CASS informa que les persones que vulguin realitzar una sol·licitud de pensió de viduïtat en els termes exposats tenen un any per fer-ho a partir d'aquest dimecres, 27 de febrer, data en què s'ha publicat al BOPA la modificació de la Llei.

Etiquetes

Comentaris

Trending