La xarxa bull contra l'increment de sou aprovat pels cònsols d'Encamp

Comentaris

La xarxa bull contra l\'increment de sou aprovat pels cònsols d\'Encamp
La xarxa bull contra l\'increment de sou aprovat pels cònsols d\'Encamp

La xarxa bull amb l'increment salarial aprovat per la majoria demòcrata d'Encamp. Ciutadans de la parròquia i de tot el país han mostrat el seu enuig les darreres hores per la decisió de l'equip de govern encampadà de tirar endavant una reordenació de sous que, a la pràctica, suposa un increment de sou dels cònsols, en el conjunt global anual, del 7%. Diverses persones han mostrat públicamen a través de Facebook, Twitter i altres canals comunicatius el seu malestar per la decisió. Fins i tot el cap de llista liberal en les darreres eleccions comunals, Jordi Troguet, ha proposat d'ovacionar els cònsols i consellers de la majoria durant l'escudellada de diumenge.

La celebració de Sant Antoni, amb el repartiment de l'escudella, és ben multitudinària -caldrà veure la incidència meteorològica i l'incidència que el previst mal temps pot tenir en la participació de la festa- i Troguet animava a concentrar-se a les 13 hores per aplaudir els polítics. El col·lectiu del Jovent d'Encamp, també a través de Facebook, s'ha apuntat ràpidament a la iniciativa i ha començat a demanar que "el poble parli". I amb un "ja n'hi ha prou de riure's del poble" conviden la ciutadania a dedicar "un fort aplaudiment als nostres polítics per la decisió que han pres". Aquesta és una proposta que pot tenir repercussió diumenge. Però de comentaris a la xarxa n'hi ha molts i de molt variats. I no n'hi ha cap que defensi l'incement de sou acordat.

Indignació

L'oposició comunal encampadana i una part significativa de la parròquia estan indignats amb una de les primeres decisions de la majoria d'UP DA. Amb el suport dels vuit consellers de l'equip de govern i la negativa enfurismada dels quatre membres de la minoria, els cònsols Jordi Torres Arauz i Ester París podran cobrar a partir d'ara un 7% més del que ho havien fet fins ara els seus antecessors. De fet, Torres ja era cònsol, encara que menor. L'increment salarial de les dues màximes autoritats comunals es compensa amb una davallada del 14% en el que percebran els consellers de l'oposició respecte del que cobraven el mandat passat.

Torres ha justificat la reordenació salarial explicant que el mandat passat, els cònsols es van rebaixar el sou de l'ordre del 30%, tot retallant-se el salari i eliminant la tretzena paga. Justament, la recuperació d'aquesta tretzena paga és el principal element que facilita l'augment de les remuneracions per a Torres i París. També cobraran una mica més (el 3%) al cap de l'any els consellers de la majoria. El cònsol major també ha destacat el fet que s'hagi començat a notar una recuperació econòmica per poder afluixar una mica en la contenció. El cap de la llista socialdemòcrata, Joan Sans, ha lamentat que no s'hagi aprofitat l'estalvi que suposa la reducció salarial dels membres de l'oposició per destinar aquells diners a partides que ho necessitessin, i no pas perquè la majoria i especialment els cònsols puguin cobrar més. La consellera liberal Maribel Lafoz ha anunciat que la formació que representa estudiarà legalment la reordenació de sous i si considera que hi ha alguna vulneració legal portarà l'acord de comú a la Justícia per tal que es posicioni sobre l'increment de les remuneracions.

Els cònsols cobraven el mandat passat dotze pagues de 4.800 euros. Ara cobraran 4.750 euros. Però tindran una paga més. La tretzena paga també la tindran la resta de consellers. En ser tots els sis integrants de la majoria (a banda dels dos cònsols) presidents de comissió, tots percebran 1.600 euros el mes en lloc de 1.700. Però amb l'extra que no cobraven fins ara. Els 1.700 euros també els percebien els membres de la minoria. Ara en passaran a cobrar 1.350 el mes i cobraran tretze mesos per exercici. En el conjunt global de l'any passen de cobrar 20.400 euros anuals a rebren 17.550.

Fotografia: agència ANA

Comentaris

Trending