La vaga de professors del sistema francès té un seguiment del 60% al Lycée

A l'ensenyament primari hi ha un 40% de suport

-
-
La segona jornada de vaga dels professors del sistema francès convocada aquest dimarts contra la reforma de les pensions a França té un seguiment del 60% al Lycée Comte de Foix i del 40% a l'ensenyament primari. La reforma que promou el president Emmanuel Macron vol substituir els 42 règims que existeixen en l'actualitat per un sistema per punts en què cada euro cotitzat doni els mateixos drets en arribar a la jubilació, i contempla amb això acabar amb les condicions, com ara els anys de cotització, que actualment tenen alguns treballadors.

Els ensenyants en vaga de secundària i de primària s'han reunit durant el matí d'aquest dimarts al Lycée Comte de Foix. Han decidit demanar una reunió amb la delegació de l'ensenyament francès a Andorra i alguns d'ells es traslladaran a Pamiers per a participar en la manifestació que està convocada en aquesta població.

Posteriorment, els professors han sortit al carrer per fer visible la seva protesta. Un d'ells, afiliat a un dels sindicats majoritaris de l'ensenyament,el SNES, ha explicat a l'Altaveu que segons els càlculs que han fet, poden arribar a perdre fins a un 40% de la pensió en cas que no cotitzin tots els anys necessaris, que estan estipulats, actualment, en un total de 43. "Tenint en compte els anys que cal estudiar i superar les oposicions, algú que comenci a treballar als 27 anys hauria de plegar als 71. És una barbaritat".

Els professors de secundària, a més, han de fer front a una profunda reforma educativa que ha d'entrar en funcionament el curs vinent i de la qual, segons ells, no tenen prou informació.

 

 

Comentaris

Trending