La Unió Sindical reclama un augment dels sous dels treballadors del 10% en quatre anys

Comentaris

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha demanat al cap de Govern, Toni Martí, que faci el necessari per fomentar l’increment del sou que perceben els treballadors, tant del sector públic com del sector privat, en un 10% en quatre anys. És a dir, un augment del 2,5% cada exercici que es preveu que duri la legislatura. El secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, ha afirmat que “si els polítics s’apugen el sou, bé que s’han d’apujar els sous de la resta, oi?”. La sol·licitud feta al màxim responsable de l’executiu s’ha fet amb una carta signada per Ubach dijous passat i que va ser recepcionada a l’edifici administratiu l’endemà.

En la missiva, es recorda que el “el poder adquisitiu dels treballadors d’Andorra ha disminuït considerablement” i, en conseqüència, això també ha fet que el petit i mitjà comerç del país també n’hagi sortit afectat. Ubach denuncia que no només ha davallat el poder adquisitiu, també la qualitat de vida. I demana que després de tot un seguit de ponts i de les festivitats nadalenques que, a parer seu, haurien confirmat la recuperació econòmica, “és el moment de tornar als treballadors andorrans la dignitat salarial perduda durant aquests anys de crisi”.

L’USd’A lamenta el fet que la classe assalariada del país fa massa temps que “agonitza” en dependre, “majoritàriament, del turisme i la inversió especulativa”. Gabriel Ubach, en la seva carta enviada a Toni Martí, també reclama un increment de les pensions de jubilació. Per al secretari general de l’USd’A hi ha massa jubilats que “malviuen amb unes pensions que jutgem del tot insuficients per poder optar a una vida digna en el nostre país”.

Comentaris

Trending