La Unió de Comerciants del Tabac demana un marge mínim de benefici del 20%

L'associació es reunirà amb els fabricants i els importadors i vol fixar el percentatge per protegir el petit comerç

-
-
La Unió de Comerciants del Tabac d'Andorraa (UTCA) s'ha presentat aquest dilluns després que el divendres passat l'entitat quedés inscrita al Registre d'Associacions del Govern. Durant la trobada, que ha tingut lloc a Encamp, s'ha fet un històric de la feina feta durant els darrers mesos. Ara mateix compten amb uns 40 afiliats. A Andorra hi ha unes 150 llicències de venda al detall de tabac.

La trobada ha servit perquè els participants expressessin els seus neguits. El principal és el marge mínim de benefici respecte al preu mínim que els fabricants els obliguen a posar. L'objectiu, segons ha explicat el president de l'associació, Raül Calvo a l'Altaveu és "protegir el petit comerç i que hi hagi un mínim per a tothom". Per aquest motiu es reuniran amb els fabricants i amb els importadors. "Anirem a presentar l'associació per tenir una primera presa de contacte", ha dit Calvo.

La implantació del preu mínim de venda del tabac serà efectiva quan la comissió consultiva acabi d'estudiar-la i quan Govern ho aprovi i ho publiqui al BOPA. Una vegada estigui aprovada la mesura cada comerciant pot posar el preu que vulgui  mentre no es passi per sota del mínim establert. La comissió consultiva es va crear amb la llei que fixa els preus mínims del tabac i que va ser avalada el mes de juny passat pel Tribunal Constitucional. Hi ha un representant dels comerciants, dos membres designats pel Govern i un dels fabricants.

La normativa obliga a tots els comerços que venen tabac i també productes relacionats a fer-ho a partir d’un preu mínim i també prohibeix la promoció o el regal de productes del tabac. L'associació, fins i tot, no descarta importar productes."Hem de valorar si podem trobar en el mercat internacional productes fins i tot alternatius però sense fer la competència al fabricant andorrà", ha indicat Calvo.

 

 

Comentaris (1)

Trending