La temporera empresonada per entrar al país amb un 'carregament (de droga) de cavall'

Comentaris

La temporera empresonada per entrar al país amb un \'carregament (de droga) de cavall\'
La temporera empresonada per entrar al país amb un \'carregament (de droga) de cavall\'

Enxampar algú entrant al país amb més de 80 grams de droga no sol ser habitual. Menys encara que soni la flauta per casualitat. I encara menys que la implicada sigui una temporera que, probablement, arribi al Principat per fer la temporada d’hivern amb un presumpte carregament per passar el curs. Almenys, per garantir-se el subministre per a les properes setmanes. Un ‘carregament de cavall’. L’afirmació és metafòrica. Però no gratuïta: una part de la droga comissada a la resident, de 32 anys i que des de dilluns a la nit fa estada a la presó, és ketamina, un producte anestèsic que històricament ha anat lligat al món veterinari. I, especialment, al tractament dels equins.

La dona, d’Almeria però amb autorització per residir al Principat, on com a mínim ja va fer temporada l’hivern passat, accedia diumenge a la tarda a Andorra per la frontera franco-andorrana de Porta. Algunes fonts han assegurat que l’entrada triada no era casual. No pensava la conductora, consumidora habitual d’estupefaents, que al punt fronterer, aquella tarda, hi hauria un dels gossos experts en la detecció de droga que té el cos de policia. I va ser el gos, segons fonts policials, el que, en un control rutinari, va marcar, com es diu en l’argot tècnic. És a dir, va donar la pista a l’agent que allí hi havia quelcom sospitós.

Tot plegat va suposar la descoberta d’un carregament no pas menor pel que fa a Andorra. 54 grams d’speed, sis grams d’opi, 0,6 grams d’èxtasis i 23,3 grams de ketamina. No són estupefaents que s’entrin de forma habitual al Principat. Com a mínim, en les quantitats esmentades. La ketamina, que es pot trobar en pols o en líquid, té un component somnolent molt important. Anestèsia per a cavalls, tradicionalment, que els anys de la dècada del 1970 del segle passat van començar-se a introduir en tasques clíniques per a humans. 

Dues dècades després, aquesta droga es va popularitzar per a l’oci gràcies a les festes ‘rave’, a les trobades ‘techno’. Amb efectes al·lucinògens importants, ara hi ha experts que la proposen com a antidepressiu. I el que és clar és que, a poc a poc, el consum d’aquest producte contribueix a destruir la bufeta. Sia com vulgui, la ketamina formava part del carregament que la dona ara empresonada pretenia introduir a Andorra.

Comentaris

Trending