La suspensió de llicències per fer qualsevol cosa al vessant de l’esllavissada ja és efectiva

Tot apunta que s’acabarà determinant un risc geològic tant important que almenys a la parcel·la ‘La Portalada’ i a les zones més properes no s’hi podrà construir mai més res

-
-
El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ja havia anunciat que el comú lauredià tenia intenció de suspendre l’atorgament de qualsevol llicència a la zona on hi va haver el 10 d’agost l’esllavissada que va acabar afectant, via tsunami, el Punt de Trobada. Doncs bé, aquesta suspensió ja és efectiva i afecta tot el vessant de la muntanya. En concret a l’espai denominat Terres de Davant de Tolse, del qual la parcel·la ‘La Portalada’ n’és una petita porció.

La inestabilitat del vessant és evident, i com que no se’n sap exactament l’abast, mentre no es concloguin els treballs geològics que determinin la nova catalogació de la zona no es podrà dur a terme cap mena d’activitat en aquell espai. El decret comunal, que ha entrat en vigor aquest dijous, parla de llicències en general. No especifica si permís d’excavació, de construcció o d’altra naturalesa. Amb la qual cosa sembla clar que no es pot fer res en tot aquell vessant.

La suspensió temporal d’atorgament de llicències s’adopta “vistos els recents despreniments i esllavissades que s’han produït al terme de Terres de Davant de Tolse en el terreny conegut per ‘La Portalada’, que han tingut una incidència molt important en la carretera general núm. 1 i en el trànsit rodat d’entrada i sortida del país per la frontera hispanoandorrana, a més a més d’haver posat en greu perill els usuaris de la via pública i els mateixos estadants i personal del magatzem Punt de Trobada” i “vist que els despreniments i les esllavissades s’han anat succeint d’ençà el despreniment inicial amb possible repercussió en tota la zona”.

Tot indica que la catalogació futura respecte als riscos geològics de la zona acabarà comportant que, almenys a la parcel·la ‘La Portalada’, mai més no s’hi pugui construir. O, almenys, caldrà adoptar unes mesures draconianes per fer-ho. Però, és que, a més a més, amb la voluntat de l’administració central d’aixecar a la zona un mur de contenció que asseguri de forma permanent la CG-1 difícilment s’hi podrà fer res més.

Comentaris

Trending