La suposada ‘madame’ de Fiter i Rossell va arribar al país per reagrupament familiar

La dona ucraïnesa es va casar l’agost del 2017 a Sant Julià amb l’altre detingut pel cas i un mes i mig després d’establir-se al Principat va muntar la societat amb què operava el negoci de prostitució

-
-
La dona empresonada des de final del mes passat acusada de gestionar un negoci de prostitució amb seu en un pis de l’avinguda Fiter i Rosell d’Escaldes va arribar al Principat a través del sistema del reagrupament familiar. Un mes després d’establir-se al país va registrar la societat a través de la qual, suposadament, operava ‘l’empresa’. La policia, per ordre judicial, continua investigant el cas i, per ara, no s’ha aclarit si hi va haver matrimoni simulat o no.

La dona, nascuda a la població de Jerson, al sud d’Ucraïna i a tocar del mar Negre i el riu Dniéper fa 43 anys, és la única processada per l’afer que va esclatar el 27 de març i que s’estava investigant des de finals de l’any passat. Però no és pas la única investigada per aquest cas. El seu exmarit, un nacional andorrà de 48 anys, va ser detingut el mateix dia. I també la primera dona d’aquest home ha hagut de declarar en la causa. Va ser en el xalet la propietat de la qual comparteixen els dos darrers a Juberri que va ser detingut l’home.

La investigació, per ara, no ha permès aclarir un possible matrimoni simulat; en la boda, els dos testimonis eren l’exdona de l’home arrestat i un expromès de l’ara empresonada

La suposada ‘madame’ i qui seria el seu marit durant com a molt un any es van casar al comú de Sant Julià l’agost del 2017. Van actuar com a testimonis l’exdona d’ell i, com s’ha dit, investigada per l’afer de prostitució, i un expromès de la dona ucraïnesa. Una vegada formalitzat el matrimoni, es va iniciar el procés de reagrupament familiar que va culminar amb l’aprovació d’una autorització de residència, que no de treball, expedida el 12 d’octubre d’aquell mateix any. Un mes i mig després, la dona registraria una societat amb un objecte social molt ampli. 

La societat en qüestió s’havia de dedicar a la compravenda de productes tèxtils, de cosmètica i de perfumeria, d’electrònica, de material elèctric, d’electrodomèstics, de marroquineria, de peces i accessoris per a vehicles, de mobiliari, de jardineria, de bijuteria, d’informàtica , de llibreria, de material esportiu, de jocs, de joguines, d’accessoris per animals, d’articles de nutrició esportiva, de suplements i de vitamines. També es va acreditar per poder fer intermediació comercial sense predomini de producte.

Aquella societat es va domiciliar en un despatx d’advocats situat al carrer Pere d’Urg de la capital. De fet, el dia que va esclatar la investigació, la batlle que dirigeix la instrucció va demanar que es registrés també el domicili on estava registrada la societat. La suposada ‘madame’, però, una vegada ja detinguda, va deslliurar de qualsevol responsabilitat el bufet jurídic en qüestió tot assegurant que s’havia limitat a constituir la societat i que tot el que d’ella en depenia, com un comerç inscrit al registre de Govern el 28 d’octubre del 2018, estava ubicat al pis on l’arrestada vivia.

Fill menor a La Gavernera

I és que la dona dirigia les operacions del negoci de prostitució i es passava algunes hores al pis de Fiter i Rossell. Però sobretot, ella s’estava en un pis de l’avinguda Consell d’Europa d’Andorra la Vella, on va ser detinguda, on es van localitzar molts dels documents que actualment s’estan analitzant i on també hi feien vida la seva mare, de 78 anys, i un fill seu de 17 anys que ara per ara estaria ingressat al centre d’acollida de menors La Gavernera. L’àvia del menor també estaria a càrrec dels serveis socials del país, en considerar que les condicions de vida de l’un i l’altra no eren les millors.

La presumpta ‘empresària del sexe’ està acusada de dos delictes majors penats amb un període de presó que va de 3 mesos a 3 anys a banda d’una multa de fins a 30.000 euros

La investigació continua oberta i un dels elements que s’estan analitzant, a part dels diversos dispositius mòbils i informàtics són els moviments que hauria registrat la societat. L’empresonada n’era l’administradora única. De fet, ella és també l’única processada. Per un doble delicte major: establiment de prostitució i afavoriment de prostitució. Per cada delicte se li pot imposar una pena de presó d’entre 3 mesos i 3 anys. A banda, se li ha aplicat l’agreujant d’obtenció de lucre econòmic, que pot comportar-li una multa de fins a 30.000 euros.

En canvi, el seu exmarit -segons la primera dona d’aquest hauria cessat la convivència pràcticament un any abans de la detenció però el divorci legal s’hauria formalitzat un parell de setmanes abans que esclatés el cas- està en llibertat i sense càrrec. La batlle responsable de la instrucció hauria vist massa contradiccions i l’hauria alliberat no sense advertir-lo d’un parell o tres de coses. Una, que la investigació està oberta i hi ha serrells per lligar. L’altra, que ha d’estar disponible per al tribunal. I la tercera, que si mai canvi de domicili -ara es tornava a estar a Juberri, on va ser arrestat- ho ha de comunicar.

-

Relacionat

“140 euros una hora, 70 mitja hora i 100 euros tres quarts”
Alguns veïns de l'edifici Avet Verd estaven molestos amb certs 'visitants desconeguts' però mai no van pensar el 'negoci' que hi havia en un dels pisos del bloc.

Relacionat

Clients amb la cua entre cames
-

Relacionat

La Batllia empresona la suposada ‘madame’ i allibera el segon detingut pel cas de prostitució d'Escaldes
Imatge de 'portada' del portal web a través del qual es promocionava l'organització a Internet.

Relacionat

Els ‘amos’ del negoci de prostitució d'Escaldes feien servir una web de contactes com a esquer de clients

Comentaris (3)

Trending