La Batllia empresona la suposada ‘madame’ i allibera el segon detingut pel cas de prostitució d'Escaldes

L'home andorrà de 48 anys implicat en el negoci que tenia com a centre d’operacions un pis de lloguer de l’avinguda Fiter i Rossell i que dirigia la dona ucraïnesa de 43 anys nega estar al corrent de la situació

-
-

La presumpta ‘madame’ del negoci de prostitució que tenia com a centre d’operacions un pis de lloguer de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes ingressa a presó, mentre que l’altre detingut, un andorrà de 48 anys exparella de la dona, hauria quedat en llibertat després de declarar davant la batlle instructora del cas. Les condicions amb les quals ha recobrat la llibertat, però, no han transcendit. Sí se sap que ha negat estar al corrent de l'entramat de què se l'acusava.

Per la repercussió i la naturalesa dels fets investigats, l’afer s’intenta gestionar amb màxima prudència i discreció. Malgrat que fa molts mesos que s’estava rere el cas, de la documentació i el material comissat aquests darrers dies arran dels escorcolls que s’han fet encara calia estirar del fil. Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest migdia i poc després de les 3 de la tarda la batlle instructora del cas hauria pres la decisió.

Els dos arrestats dimecres a la tarda en el marc de l'operació denominada 'Senyal' han passat aquest migdia a disposició judicial

La dona, l’ingrés a la presó de la qual s’ha formalitzat aquesta tarda, és de nacionalitat ucraïnesa i té 43 anys. Sobre la seva participació i lideratge de la suposada organització no hi hauria cap dubte. Hauria estat casada amb l’altre detingut fins fa poques dates, encara que la cessió de la convivència -que hauria durant poc més de mig any- ja feia alguns mesos. La detinguda i ara empresonada, que era qui assumia presumptament el rol principal de control de les dones estrangeres que periòdicament es traslladaven al Principat per prostituir-se, suposadament també es prostituïa de forma esporàdica. 

La suposada ‘madame’, detinguda dimecres al vespre igual que l’altre arrestat i ara alliberat, feia una vida aparentment normal en un pis, també de lloguer, a Andorra la Vella, on residia, ara, amb un menor, suposadament fill seu, d’uns 8 anys, i una dona amb mobilitat reduïda, de ben segur la seva mare, que tot sovint treia a passejar. Totes dues persones que estaven al càrrec de la detinguda han passat a dependre ara dels serveis socials, igual com la dona que es va localitzar al pis-prostíbul localitzat en un edifici de l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes i que exercia la prostitució de manera més fixa que altres dones que anaven i venien.


Imatge de la seu de la Justícia aquest migdia, mentre els detinguts declaraven en el seu interior.

Oficialment, la policia va comunicar, en anunciar les detencions i explicar els trets fonamentals de la denominada operació 'Senyal' que els dos arrestats estaven acusats dels presumptes delictes d’afavoriment de la prostitució, tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació sexual, proxenetisme, blanqueig de diners i matrimoni simulat. Per primera vegada es va haver d'activar el protocol de protecció de víctimes de tràfic d'éssers humans, que és en la condició que es considera la prostituta controlada, a qui es dóna assistència i que ha declarat davant l'autoritat judicial en qualitat de testimoni.

L'home andorrà implicat en l'afer hauria assegurat davant de la batlle que no estava al corrent de l'entramat que suposadament hauria muntat la seva exdona, del comportament de la qual, segons algunes fonts, sí que hauria dubtat i d'aquí que decidís, suposadament, liquidar la relació. El fet que l'inculpat estigui arrelat al Principat també hauria facilitat que la responsable judicial del cas, la investigació del qual es va iniciar a finals de l'any passat, n'hagi decretat la llibertat provisional. Que no hagi ingressat en aquest estadi de la investigació al centre penitenciari no treu que ho pugui fer més endavant.

Tres domicilis i una societat

Fonts consultades coneixedores de la investigació han explicat que la policia va entrar dimecres a la tarda a tres domicilis diferents. Presumptament s'hauria escorcollat el domicili on residia la dona ara empresonada, a l'avinguda Consell d'Europa de la capital; el pis a l'edifici Avet Verd de l'avinguda Fiter Rossell on es mantenien les relacions sexuals entre els clients i les dones que es prostituïen -que si calia feien servir algunes de les estances del mateix habitatge per fer-hi estada algunes nits-; i el domicili de Sant Julià on s'hauria arrestat l'home de 48 anys ara alliberat.

Les fonts consultades han recordat que en el marc de les investigacions s'ha descobert que la xarxa tenia constituïda una societat a traves de la qual vehiculava els ingressos procedents de diverses vies de negoci, totes vinculades al sexe però no pas necessàriament a la prostitució 'in live'. Sia com vulgui, i arran dels escorcolls, s'ha trobat un notable volum de documentació en relació amb l'operativa de dita societat que caldrà analitzar i que podria arribar a donar nous elements per seguir treballant en el cas. També s'haurien localitzats alguns llistats de clients. En aquest sentit, no es descarta que els investigadors procedeixin ben aviat a citar algunes de les persones que apareixen a la relació no per incriminar-los sinó per confirmar que existien les pràctiques de prostitució que s'han anat documentant.

Imatge de 'portada' del portal web a través del qual es promocionava l'organització a Internet.

Relacionat

Els ‘amos’ del negoci de prostitució d'Escaldes feien servir una web de contactes com a esquer de clients

Comentaris

Trending