La reestructuració de la ‘nova’ Grandvalira s’encalla

El consell d’administració de Nevasa no valida l’organigrama presentat per Torreño amb el pretext que no hi havia a la reunió els dos màxims executius d’Ensisa i Secnoa

Alfonso Torreño, en primer pla, sí que hauria participat en una reunió on no hi ha estat David Hidalgo, en segon terme.
Alfonso Torreño, en primer pla, sí que hauria participat en una reunió on no hi ha estat David Hidalgo, en segon terme.
La integració d’Arcalís a Grandvalira no està sent gens fàcil. Una vegada Secnoa ja ha fet foc nou, amb l’acomiadament d’una desena de persones i l’anunci a prop d’una vintena més que seran reubicades en altres llocs de treball d’empreses ‘del grup’, ara cal procedir a plasmar l’entrada de l’estació ordinenca en la societat que comercialitza el domini en el seu conjunt, a Nevasa. De moment, l’organigrama posat sobre la taula del consell d’administració aquest divendres no ha estat validat pels representants de les societats mare, Saetde i Ensisa.

Formalment, el pretext sota el qual no s’ha donat per bo l’esquema presentat pel director general de Nevasa, Alfonso Torreño, és que a la reunió no hi eren presents els principals executius d’Ensisa, David Hidalgo, i de Secnoa, Xabier Ajona. Tots tres -Torreño, Hidalgo i Ajona- juntament amb Carl Smedt en representació de Saetde, formen part del comitè executiu de Grandvalira que hauria d’haver analitzat prèviament a la presentació d’aquest divendres el dibuix defensat per Torreño. Però aquest pas no s’hauria donat i els representants més institucionals, amb els cònsols de Canillo, Josep Mandicó, i d’Encamp, Jordi Torres, més el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, al capdavant, han decidit frenar l’aval de l’organigrama.

Altres fonts han assegurat que no agrada les llibertats que es podria prendre Torreño amb la validació d’un organigrama que només estructura posicions però no hi situa persones a cada casella. Les societats matriu, Saetde i Ensisa, no estarien disposades a deixar tant marge de maniobra a la direcció de Nevasa, i més encara quan una part important de l’equip comercial i de màrqueting de Secnoa passa a integrar-se a Grandvalira, seran treballadors a tots els efectes de Nevasa. D’aquí que es vulgui que Hidalgo i Ajona prenguin cartes a l’assumpte més enllà que els dos executius no estarien d’acord amb les designacions que Torreño té en ment.

D’aquí que s’hagi frenat tot plegat, com també s’haurien frenat -segons algunes fonts, només- l’establiment dels preus dels serveis i productes que es pensen oferir la propera temporada hivernal. El que sí que s’hauria revisat durant el consell d’administració de Nevasa d’aquest divendres és el treball que va fent Deloitte en relació amb el repartiment de dividends que hauran de rebre les societats. Segons l’acord pel qual es manté Grandvalira, cal analitzar els resultats dels propers tres anys i en funció d’això establir què pertoca a cadascuna de les tres societats del grup.

Comentaris (3)

Trending