La presidenta d'Stop Violències assegura que mai ha rebut cap amenaça per defensar l'avortament

Vanessa M. Cortés, impulsora de l'associació, manifesta que "la lluita ha començat" i que "hi ha una gran revolució que ara ja no s'atura"

Comentaris

La presidenta de l'associació Stop Violències, Vanessa M. Cortés
La presidenta de l'associació Stop Violències, Vanessa M. Cortés
La presidenta de l'associació Stop Violències, Vanessa M. Cortés, explica que no ha sentit por per defensar els drets de les dones, com el de l'avortament encara que al Principat sigui considerat com un delicte. Cortés afirma que si en alguna ocasió rebés una amenaça – i aclareix que mai l'ha rebuda – la faria pública i no "em quedaria en silenci". I afegeix que encara que pugui "sembla que estic sola, no ho estic i mai ho he estat, hi ha moltes companyes sumades en aquesta lluita".

La fundadora de Stop Violències manifesta que l'associació feminista té "organismes internacionals que ens segueixen de prop i per això estem protegides". Relata que ella ha vingut a Andorra com a especialista en violències de gènere, però que "aquest és un país en el qual no es respecten els drets humans", "Andorra és un Estat misògam, de dretes i d'església".

Vanessa M. Cortés explica que "assumeixo les conseqüències que puc arribar a tenir defensant aquesta lluita", perquè, per exemple, se la podria arribar a acusar de ser instigadora d'un delicte en el cas de l'avortament. Però manté que "no sento por", i que és cert que "al principi quan vaig venir a Andorra vaig sentir vertigen de no saber fins on hi havia violència d'estat". I en aquesta línia, afirma que "el govern m'ha victimitzat econòmicament, com amb la denegació d'una beca per fer un doctorat".

Comentaris (1)

Trending