La por a quedar-se sense cobertura porta cues a Assegurances Generals i desenes de trucades

Experts del sector assegurador qüestionen el procediment i les ‘amenaces’ que s’estarien suposadament fent des de les companyies que reben les pòlisses perquè aquestes es renovin

-
-
L’anunci, gairebé amb ‘nocturnitat i traïdoria’, que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) va fer divendres a mitja tarda, just abans de plegar, assegurant que havia acordat cedir la cartera de productes de no vida i vida risc que tenia Assegurances Generals (AGA) a les tres companyies que han reassegurat des de l’1 d’octubre les pòlisses de l’asseguradora intervinguda han portat la voràgine entre els clients d’AGA. 

La feina i les cues que fa setmanes, mesos ja, que no es veien a l’empresa situada al carrer Sant Salvador d’Andorra la Vella han tornat aquests dos darrers dies. Els clients temen quedar-se sense cobertura i o bé s’acosten a les oficines d’Assegurances Generals o bé hi telefonen. El nombre de trucades també ha crescut moltíssim. També les receptores de les pòlisses estan intentant localitzar als seus nous clients, especialment a aquells als quals aquest 31 de desembre vencen les pòlisses.

Empleats d’asseguradores com Assegur, que és una de les empreses que participa en el pla de contingència i que rep un volum important de pòlisses, alhora que de matèries tan sensibles com la salut o la llar, truquen als assegurats que se’ls traspassa des d’Assegurances Generals per ordre del regulador financer i a partir d’una decisió judicial per advertir-los que han d’acudir a firmar les renovacions de les pòlisses si no volen trobar-se amb dificultats en cas d’algun sinistre.

Fonts del sector jurídiques i del sector assegurador han qüestionat el procediment. D’una banda, perquè amb el procés de fallida iniciat aturat pel recurs de la propietat d’AGA s’hagi decidit igualment cedir la cartera a les empreses que participen en el pla de reassegurança (juntament amb Assegur, també Financera i Multisegur); de l’altra per la pressió que els nous receptors de les pòlisses estan exercint sobre els assegurats, advertint-los que de no acudir ipso facto a signar les renovacions quedaran sense cobertura. 

Les fonts del sector consultades han afirmat que aquesta manera de fe contravé el més mínim sentit comú més enllà de no respectar els preavisos que estableixen els contractes. O dit d’una altra manera, la lletra petita que la companyia endossaria sí o sí al client, ara se’l passa pel folre. Pel folre que li fa a mida ja sigui el supervisor financer o l’autoritat judicial.

-

Relacionat

Sense assegurança de feina
-

Relacionat

Traspassades a Assegur, Financera i Multisegur les pòlisses de no vida i vida risc d’Assegurances Generals
-

Relacionat

Un recurs de la propietat atura la fallida d’Assegurances Generals

Comentaris

Trending