Un recurs de la propietat atura la fallida d’Assegurances Generals

Continua la incertesa sobre el futur laboral dels treballadors, respecte de la majoria dels quals l’Autoritat Financera n’havia proposat la liquidació

-
-
La Justícia ha fet marxa enrere, almenys momentàniament, en la decisió de declarar en fallida Assegurances Generals. La propietat de la companyia asseguradora ha anunciat un recurs davant el Tribunal Superior contra la decisió de la Batllia acordada el 26 de novembre i publicitada al BOPA el dia 4 d’aquest mes de desembre. En conseqüència, i mentre no es resolgui de manera definitiva la situació, l’empresa ha de funcionar amb aparent normalitat.

Els recurrents al·leguen, entre altres coses, segons fonts coneixedores del cas, que hi ha hagut diferents anomalies en tot el procediment a banda que no hauria quedat demostrat que la societat estigui en fallida o, almenys, que la situació seria reversible. De manera efectiva, el recurs no es presentarà fins després de Reis, tal i com marca el procediment, i la propietat demanarà la nul·litat d'actuacions tot pretenent demostrar que el patrimoni net d'Assegurances Generals, "de forma objectiva és altament positiu", segons les fonts consultades, i per tant "no es pot decretar una fallida inclús la cessació de pagaments és més que discutible".

Les fonts consultades han assegurat que la decisió final s’hauria d’adoptar no abans d'un termini d’un mes. La declaració de fallida l’havia sol·licitat l’Autoritat Financera (AFA) a través de l’administrador especial que havia col·locat al capdavant de l’asseguradora, després que al mes d’agost es detectessin tot un seguit de presumptes irregularitats a Assegurances Generals. La propietat, però, mantindria que s'han fet tot un seguit d'estimacions anòmales o fins i tot falses i sense la realització d'auditories externes objectives.

La Justícia, en segona instància, haurà d’escoltar les parts implicades i valorar els elements que ja hi havia sobre la taula, tot tenint en compte, també, les possibles anomalies denunciades per la propietat de la companyia. Algunes fonts han assegurat que difícilment hi haurà canvis en la decisió de declarar en fallida l’empresa i que el recurs és una argúcia legal de la propietat per tal de guanyar temps. I és que la fallida comportava l’embargament de diversos béns vinculats a l’asseguradora. La propietat, però, entén que hi ha motius per anul·lar tot el procediment.

Treballadors en tensió

Mentrestant, la tensió i el neguit per la incertesa laboral es manté entre els treballadors, una dotzena dels quals, no pas més, estan en actiu actualment. N’hi hauria mitja dotzena més que estan de vacances forçades però retribuïdes. Ja fa dies amb un empleat s’hauria arribat a un acord de rescissió contractual. De fet, algunes de les fonts consultades han assegurat que l’AFA, com a responsable de l’administració judicial de l’asseguradora, tenia previst sol·licitar entre ahir i avui a la Batllia l’autorització per liquidar una part de la plantilla.

En haver-se suspès la fallida, tots els tràmits, s’han paralitzat i, per tant, els treballadors continuen  en els seus llocs de treball encara que pràcticament sense cap activitat a fer, especialment aquelles persones destinades a la divisió comercial de la companyia. Fa moltes setmanes ja que no poden produir cap nou contracte; encara menys en l’actualitat. La intervinguda Assegurances Generals no pretén liquidar fora de la fallida els empleats per tal que no els costi diners.

 Si ho fa en el marc de la fallida ara suspesa, i amb l’autorització de la batlle que dirigeix el procés, emetria un reconeixement de deute vers cadascun dels treballadors que es facin fora i amb aquest reconeixement hauran de personar-se com a creditor, privilegiat, això sí, i quan acabi tot el procés mirar de cobrar el que els pertoqui, que no és pas gens clar que arribi a ser una quantitat rellevant, impossible pràcticament que es cobrin tot el que haurien de percebre.

-

Relacionat

Tallers mecànics es desentenen de reparacions per por a no cobrar pel ‘cas Assegurances Generals’
-

Relacionat

Qui va contractar un pla d’estalvi a Assegurances Generals ho pot perdre tot
-

Relacionat

La Batllia oficialitza la fallida d’Assegurances Generals

Comentaris

Trending