La Batllia oficialitza la fallida d’Assegurances Generals

L’Autoritat Financera assumeix l’administrador judicial de la companyia, ampliant així el control total de la companyia, que es procedirà a liquidar

-
-
Assegurances Generals ha estat declarada formalment en fallida i, per tant, ara ja sí, el procés de liquidació és ja un fet. El 26 de novembre la Batllia va decretar dita fallida i ha establert que l’Autoritat Financera (AFA), que ja tenia el control de la companyia des del 16 d’agost, assumeixi ara oficialment l’administració judicial de l’empresa. I també de la societat Carlemany SA, vinculada també a la companyia asseguradora i dedicada a qüestions de naturalesa immobiliària.

La petició de cessació de pagaments la va fer l'AFA el 17 d'octubre passat "justificada per la impossibilitat de l’entitat de fer front als deutes exigibles". Poc més d'un mes després la Batllia ha acordat, com s'ha dit, la fallida i ja l'ha publicitada. Dues entitats bancàries, Crèdit Andorrà i MoraBanc, a través dels seus respectius gabinets jurídics, han estat designats controladors del concurs de creditors. En el marc de l’aute dictat per la batlle civilista Nàdia Alís, s’autoritza l’administrador judicial a no renovar les pòlisses d’assegurança que arriben a venciment, amb els corresponents preavisos, segons clàusules corresponents dels contractes.

Des d'aquest dimecres, aquelles persones físiques o jurídiques que tenen crèdits amb la companyia asseguradora tenen 30 dies per comunicar-los a l'AFA

De fet, aquest pas ja s’havia anat fent i anunciant quan el Govern va acordar la injecció de capital per poder reassegurar de millor forma les pòlisses d’algunes de les divisions d’Assegurances Generals. També s’acorda travar embargament sobres els béns i drets del patrimoni, titularitat de AGA prop dels registres dels notaris, entitats bancàries i el Govern, “podent no obstant els administradors judicials nomenats, efectuar quantes actuacions creguin necessàries per la continuació de l’activitat que no es pot parar de manera absoluta, vist la combinació dels interessos públics i privats intrínsecs en una companyia d’assegurances”

Des d'avui mateix, els creditors d'Assegurances Generals i també de Carlemany SA, si hi fossin, tenen 30 dies per presentar els seus crèdits. És a dir, per informar què els deu la companyia ara declarada en fallida. Per presentar als referits crèdits, aquests es poden presentar o bé acudint directament a les instal·lacions de l'AFA, a l'edifici Montclar d'Andorra la Vella, o bé contactant-hi per telèfon -( 376) 80 88 98- o dirigint un escrit al correu electrònic que el supervisor financer ha creat a l'efecte de la fallida d'Assegurances Generals ( fallidaAGA@afa.ad).

El regulador del sector financer i alhora responsable màxim de l'administració judicial de la fallida, que donarà més detalls del procés aquesta tarda, ha recordat que pel que fa als contractes d’assegurança en vigor de no vida i vida risc atorgats per Assegurances Generals, SA, els drets dels assegurats estan degudament garantits fins al venciment de les seves pòlisses. Alhora, i quant als contractes d’assegurança de vida estalvi/vida inversió, la declaració de la fallida d’Assegurances Generals ha de permetre el tractament ordenat i igualitari dels seus crèdits.

Comentaris (1)

Trending