Sense assegurança de feina

Els empleats d'Assegurances Generals afronten el seu futur laboral fora de l'empresaAlguns dels treballadors ja han trobat una nova ocupació en el mateix sector empresarial

Els treballadors d'Assegurances Generals que encara continuen a la companyia saben que tenen els dies comptats després de l’aute de la Batllia del passat dia 20 en el marc de la causa de fallida i cessació de pagaments de l’asseguradora. Alguns ja han trobat feina en el mateix sector. El problema es planteja en els empleats d'una certa edat ja que és més complicat, especialment si s'han superat els 50 anys.

A Assegurances Generals hi ha treballadors amb quasi vint anys de servei a l'empresa. Tota una vida i l'única on han treballat. L'activitat aquests dies és mínima. Alguns clients van a buscar els rebuts de l'assegurança del cotxe per l'any vinent ja que la companyia és la representant de la MAIF a Andorra.

Es tracta d'una asseguradora mutualista francesa amb uns 4 milions de vehicles coberts i dóna cobertura als docents francesos que treballen al Principat. I no només per l'assegurança dels cotxes sinó també per habitatges o altres temes. Per això la plantilla d'Assegurances Generals sempre ha comptat en el seu equip amb personal d'origen francès amb l'objectiu de fer més fluïda la comunicació amb l'oficina més pròxima a Andorra de la MAIF, que és a Perpinyà.

Reben moltes consultes telefòniques de clients que volen saber què passarà amb les pòlisses que tenen contractades tot i que aquesta mateixa setmana, lAutoritat Financera Andorrana (AFA) va comunicar que ha  traspassat les de no vida i les de vida risc d’Assegurances Generals (AGA) a les tres altres asseguradores andorranes que s’encarreguen de garantir la reassegurança de les esmentades pòlisses i que són Assegur, Financera i Multisegur.

Els treballadors, però, es queixen que no tenen prou informació i que no saben res sobre la data de tancament. Només tenen clar que hauran de buscar feina. Una cosa complicada, sobretot perquè amb les festes de Nadal s'atura molt l'activitat. El desànim entre ells és evident perquè res feia pensar que l'empresa anava malament i la sorpresa va ser evident quan van saber que en les branques de no vida i de risc de la companyia hi havia 9.000 pòlisses que no tenien prou garantia.

Un extreballador recorda que la companyia havia tingut un volumen anual de primes de 30 milions de euros

Un exemplat que ha plegat recentment recorda que fa anys hi va haver una operació de compra no massa clara i que no es va acabar concretant. "A principis d'aquesta dècada, potser el 2011 o el 2012, Assegurances Generals volia comprar el 100% de Cahispa, una asseguradora espanyola amb molts anys d'existència i que estava en fallida. El consorci espanyol d'assegurances que depenia del ministeri d'Economia va decidir traspassar totes les pòlisses de Cahispa a altres companyies. Una d'elles era La Almudena". En aquells anys, segons la mateixa font, Assegurances Generals "tenia un volum anual de primes de 30 milions d'euros i abans fins i tot havia patrocinat un equip de ciclisme".

Ara, a la pàgina web només hi ha penjat el comunicat de la cessació de pagaments i fallida de la societat Assegurances Generals, SA i un número de telèfon de contacte. A l'oficina queden cada vegada menys treballadors i alguns d'ells amb un futur sense feina assegurada.

 

Comentaris (1)

Trending