La policia fa una nova campanya de seguretat adreçada als conductors de motos

Fins el 18 d'agost es faran controls per reduir el nombre d'accidents

-
-
La policia iniciarà, el proper dilluns, una nova campanya de seguretat adreçada als conductors de motocicletes, ciclomotors i vehicles anàlegs. Fins el 18 d'agost es faran controls per verificar les condicions tècniques i administratives, i es constataran les infraccions per comportament imprudent. L'objectiu és reduir el nombre d'accidents d'aquests vehicles.

La sinistralitat dels vehicles de dues rodes ha anat en augment els darrers mesos així com la seva mobilitat. Per aquest motiu, la policia durà a terme una campanya temàtica de seguretat viària enfocada directament al control tècnic i administratiu d'aquests vehicles, i a la vigilància i aplicació de les mesures coercitives que permet la Llei del Codi de la Circulació envers els conductors que manifestin també un comportament imprudent.

Es faran controls a les vies urbanes i interurbanes per verificar els documents (permís de conduir, permís de circulació, assegurança o ITV), condicions tècniques (llums, escapaments, pneumàtics, miralls, sorolls, i fums) i equipaments com el casc. Es constaran les infraccions de trànsit per comportament imprudent: conducció temerària, excés de velocitat, no cedir el pas en una intersecció, avançaments, no adaptar la velocitat en encreuaments i aglomeracions, pas de vianants, senyals prohibitius/d'obligació, senyalització horitzontal, semàfors, i sorolls excessius.

La finalitat de la campanya, que acabarà el 18 d'agost, és incidir en que els vehicles tipus motocicletes, circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles. 

Durant l'anterior campanya que es va fer del 13 al 31 de maig es va sancionar 88 motoristes. Els agents van controlar 508 conductors, dels quals el 17,32% van infringir 106 articles del codi de la circulació. N'hi havia 33 que no van respectar la senyalització horitzontal, 22  que no duien el rebut d'assegurança malgrat tenir-lo i 22  més que no disposaven del segell de la ITV en vigència.
 

Comentaris

Trending