Una part de la plusvàlua de la venda d'accions d'Avatel anirà al fons publicoprivat de l'habitatge

La junta d'accionistes ha decidit traslladar la proposta al consell d'administració de l'empresa

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
La junta d'accionistes d'Andorra Telecom ha traslladat a l'empresa la petició per a que una part de la plusvàlua de la venda d'accions d'Avatel nodreixi el fons publicoprivat d'habitatge. L’operadora malaguenya, a través de la firma Avant de l’encampadà Víctor Manuel Rodríguez, ha pagat a la companyia andorrana 32 milions d’euros pel 37% de les accions que ostentava. Això genera una plusvàlua per a l’empresa parapública del Principat de 16 milions

El ministre portaveu Eric Jover ha explicat aquest dimecres en la roda de premsa posterior al consell de ministres que l'objectiu dels fons publicoprivat d'habitatge "és donar una nova oferta d'habitatge de lloguer i una nova oferta per a rehabilitar edificis. El govern ha decidit invertir en una problemàtica de país com és l'habitatge. Avui no hem pres la decisió d'agafar el cent per cent de la plusvàlua. Hem de veure quina quantitat de diners necessitarem".

Segons Jover, "Andorra Telecom pot ser un bon actor per ajudar a capitalitzar aquest fons publicoprivat des del primer moment". El ministre ha afegit que el fons ha d'estar participat per entitats públiques i amb la col·laboració dels comuns que haurien d'aportar terrenys. En el cas dels privats, l'objectiu "és que puguin aportar edificis que necessitin una rehabilitació i que el fons publicoprivat gestioni aquesta rehabilitació". La clau, en paraules de Jover, "són els organisme d'inversió col·lectiva. Es crearà una OIC immobiliària i aprofitarem l'estructura d'aquest producte financer. Ja tenim la base legal".

La creació d'aquest fons formava part del programa electoral de Demòcrates a les eleccions generals del mes d'abril passat. Durant la campanya, Xavier Espot va explicar que aquest plantejament, té com a objectiu incrementar l’oferta de pisos per pal·liar la falta d’habitatges de lloguer i evitar l’increment desmesurat dels preus sense crear una “distorsió” del mercat a llarg termini.

El fons publicoprivat encara no està del tot definit tot i que s'hi podrien trobar idees del PS o fins i tot d'Eusebi Nomen. "No m'he nodrit dels comentaris del senyor Nomen", ha comentat Jover i ha anunciat que "la llei que estarà enllestida el primer trimestre de l'any vinent inclourà els fets diferencials que volem aportar com ara la delegació de l'actiu immobiliàri a l'Institut Nacional d'Habitatge".

-

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending