La plataforma antiheliport d’Escaldes es trenca per les pressions de DA

El col·lectiu pretenia fer públic un comunicat demanant que no es donés suport a les candidatures que no explicitessin en el seu programa el rebuig al projecte de les Tresoles

-
-
La plataforma escaldenca d’oposició al projectat heliport de les Tresoles està apunt de passar a millor vida si no hi ha passat ja. La pretensió de la majoria del col·lectiu d’emetre un comunicat demanant que en les properes eleccions no es donés suport -no s’hi deia no votar- a aquelles candidatures que no explicitin el seu rebuig al projecte ha trencat el grup. I si finalment van ser les persones properes a Demòcrates per Andorra (DA) les que van fer marxa enrere ara han estat totes les altres les que han decidit plegar.

La voluntat de la plataforma era publicar, sota el cost que fos, a diversos mitjans de comunicació un breu comunicat deixant clar que no es donaria suport a aquelles formacions polítiques que no deixessin clar en els seus programes electorals que no estaven a favor del projecte d’heliport a les Tresoles, a tocar de la central elèctrica (FEDA) d’Encamp. El text recordava que s’havien recollit dues mil signatures contra la intenció del Govern de construir l’equipament i demanava un “últim esforç”.

Un esforç en motiu de les eleccions del 7 d’abril per tal d’aconseguir “amb la vostra ajuda aturar definitivament aquest projecte”. En l’escrit, que també es volia fer arribar a totes les forces polítiques i que, de fet, segons les fonts, en algun cas almenys s’hi ha fet arribar, s’hi deia que “necessitem que ens feu costat NO DONANT SUPORT a les candidatures que no portin al seu programa, negre sobre blanc de forma explícita, l’abandonament definitiu del projecte d’heliport en aquesta ubicació inadaptada per aquest tipus d’instal·lació”.

La comunicació havia d’anar acompanyada per la firma dels impulsors de la iniciativa; però després d’haver signat, bona part dels signataris es va fer enrere

I després de qualificar d’“aberració” el projecte, el comunicat havia d’anar signat pels principals promotors de la plataforma que no estiguessin directament vinculats a les candidatures formant part d’algunes d’elles. Segons fonts coneixedores de l’evolució de la iniciativa, com es preveia, es van recollir una dotzena de signatures que havien de sostenir la comunicació davant l’opinió pública. Però quan va ser l’hora d’enviar l’escrit als mitjans de comunicació, la meitat, aproximadament, va decidir retirar la seva firma.

Segons les fonts consultades es tractava de les persones integrants de la plataforma més afins o properes a DA. Suposadament, el comunicat, abans de ser publicitat, es va fer arribar a alguns dels dirigents de la formació taronja, i amb el benentès que alguns dels firmants eren gent propera o bé al candidat Xavier Espot o bé a les encara ministres en funcions Sílvia Calvó i Olga Gelabert, s’hauria recomanat que millor que no firmessin aquell escrit. 

Els demòcrates no tenen intenció de renunciar obertament al projecte, encara que continua suscitant un ampli debat intern entre diverses faccions de la formació

Les fonts consultades han afirmat que DA no té cap intenció de renunciar, almenys obertament, al projecte de l’heliport a les Tresoles, encara que també és cert que dins de la pròpia formació hi ha un ampli debat. El titular en funcions d’Ordenament Territorial i candidat d’UP-DA a Encamp, Jordi Torres, continua sent un dels més ferms valedors del projecte, però la formació taronja vol mirar que la qüestió passi desapercebuda durant la campanya electoral per tal d’evitar que s’acabin visualitzant fissures.

Una vegada es van fer enrere de l’escrit els afins a DA, la resta d’impulsors de la iniciativa han començat a abandonar, no ja la possibilitat de filtrar el comunicat, sinó també la plataforma. El trencament no s’ha consumat del tot. Però al pas que va, poc li queda. Les mateixes fonts han assegurat que, curiosament, moltes de les persones més properes a DA van ser les que més enèrgicament es van oposar al projecte i més força van fer al seu dia perquè hi hagués una mobilització atès que en molts casos són propietaris que podrien veure devaluats els seus béns per la repercussió de tenir tant a prop una infraestructura com la projectada.

Comentaris (2)

Trending