La 'Plataforma Afectats BPA' anuncia accions contra les noves restriccions a Vall Banc

Comentaris

La \'Plataforma Afectats BPA\' anuncia accions contra les noves restriccions a Vall Banc
La \'Plataforma Afectats BPA\' anuncia accions contra les noves restriccions a Vall Banc

La ‘Plataforma de clients Afectats BPA’, que en alguna causa ha reunit més de dos-centenars de clients del banc intervingut per l’INAF el març del 2015, han anunciat “accions extrajudicials i judicials” contra Vall Banc arran de la darrera decisió del consell directiu de l’entitat per la qual es limita de forma molt important la retirada d’efectiu per part dels clients de la nova entitat. L’entitat, dirigida per dues advocades exercents al Principat, considera “totalment abusiva i unilateral” la mesura d’establir “restriccions sobre l’operativa dels comptes”.

La plataforma a emès un comunicat distribuït entre els clients subscrits a l’ens aquest dijous per informar-los de la situació arran del “gran número de consultes rebudes els darrers dies”. És en aquesta nota informativa que s’explica que s’estan “preparant accions extrajudicials i judicials a exercitar contra Vall Banc arrel del darrer comunicat de data 16 de setembre del 2016”. Seguidament s’expliquen les mesures que l’Altaveu ja va explicar fa uns dies.

Així, que les disposicions en efectiu fins al 31 de desembre d’enguany només podran arribar a la suma anual de 250.000 euros. El període considerat anual aquest exercici va de l’11 de maig fins al darrer dia de l’any en curs. Per imports superiors al quart de milió, les disposicions només es podran fer via transferència, xec banca o instrument financer similar amb la finalitat que “les mateixes operacions puguin ser objecte d’una adequada i rigorosa traçabilitat per part de l’entitat”.

Més enllà del 2016, la limitació operativa en efectiu es mantindrà en 250.000 euros. Amb una excepció molt important. “Es prohibiran les disposicions en efectiu qualsevol que sigui el seu import si el client no acredita degudament el compliment de les seves obligacions fiscals en el seu país de residència”. És a dir, els clients no regularitzats en el seu país de residència fiscal, a partir de l’1 de gener del 2017 no tindran accés ni a un cèntim d’euro en ‘cash’. I només podran recuperar els seus diners a través de transferència, de xec o d’un altre sistema financer equivalent.

I encara amb una altra excepció no banal: Vall Banc es reserva la facultat de “no donar curs a les transferències que el client ordeni a partir de l’1 de gener del 2017 si el país destinatari dels mateixos és un país no OCDE”. El malestar entre els clients de BPA que van ser traspassats a Vall Banc és més que evident. I el dels clients que ni tan sols no han aconseguit passar a l’entitat pont ara en mans de JC Flowers comença a ser insostenible.

Comentaris

Trending