La ‘plaça del Cloud’ esdevé centre neuràlgic sense ‘The Cloud’

Malgrat l’absència d’ombra en les hores centrals del dia, el turisme estival es fa seu la confluència dels carrers Riberaygua i de la Borda amb l’avinguda Meritxell

-
-
La nova urbanització de l’espai que havia d’ocupar ‘The Cloud’ està esdevenint un notable centre neuràlgic per a molts visitants. Malgrat la manca d’ombres -hi ha plantats uns pocs arbres que encara s’han de fer grans-, el turisme estival s’està fent seu la confluència dels carrers Riberaygua i de la Borda amb l’avinguda Meritxell. Els darrers dies s’ha tret l’aigua que hi havia al conjunt, que el feia brut, i alhora ja s’ha retirat el rètol que cobria en part el jardí vertical instal·lat en una de les façanes de l’edifici tècnic d’Andorra Telecom.

L’espai, senzill, auster si es vol, està aconseguint atraure almenys ara amb el bon temps la ciutadania. Hi fa una mica de tot. Des d’aquells que s’hi aturen per descansar -migdiada inclosa- fins a aquells altres que aprofiten les escales que hi ha a la zona per seure-hi i, tot sovint, menjar-s’hi l’entrepà o el menjar ràpid que s’han comprat prèviament en algun establiment proper. És cert, també, que les lletres que composen el nom d’Andorra també juguen un punt d’atracció, i molts turistes s’hi fan fotografies, especialment quan s’il·luminen.L’ombra, expliquen alguns visitants, seria un dels grans inconvenients, sobretot a les hores centrals del dia, quan el sol hi cau més de ple. Però resulta que en general en tota l’avinguda hi ha molt poca presència d’arbres i ombres. Per a alguns hi ha un excés de matèria gris, de ciment. L’absència d’ombres té una explicació clara (encara que pugui ser no compartida): els comerciants s’hi oposen majoritàriament. Consideren que els arbres els tapen els aparadors.

Més enllà d’això, l’acceptació de l’espai, completat amb l’oferta de terrasses ara l’estiu cada vegada més creixent a tot el perímetre de l’edifici tècnic de l’operador de telecomunicacions, posa cada vegada més dificultats si mai realment la companyia decideix construir-hi. L’espai és titularitat d’Andorra Telecom i voldria treure’n un rendiment que ara, òbviament i des del punt de vista econòmic, no té. Queda per veure, també, què passa amb l’espai a tocar el carrer Sant Salvador, on hi havia l’antiga caserna de bombers, i on ara per ara no s’hi ha fet cap actuació rellevant.

Comentaris

Trending