La muntanya continua amenaçant (i amb força) al Punt de Trobada

(AMB VÍDEOS) Els tècnics analitzen l’estat del sòl, que preocupa sobretot rere del magatzem comunal, alhora que hi continuen havent nous despreniments i moviments de terra

Despreniment hagut vers les 7 d'aquesta tarda.
Despreniment hagut vers les 7 d'aquesta tarda.
La muntanya no entén de rellotges ni calendaris. I continua fent de les seves a la zona de la Borda Sabater, a l’altura del Punt de Trobada. Pels volts de les 7 de la tarda d’aquest diumenge uns altres quants metres cúbics de terra s’han desprès en la mateixa zona on hi va haver l’esllavissada del matí de dissabte. Els moviments són gairebé continus i els despreniments, encara que més puntuals, es continuen donant, alguns amb força i causant molt neguit. No obstant això, i amb precaució, les autoritats afirmen que la seguretat està garantida i el pas alternatiu de circulació es manté a la zona.

Diversos tècnics estan analitzant la situació, avaluant amunt i avall el terreny. Segons diverses fonts, la zona que fa patir més els geòlegs i altres especialistes en la matèria és la que escau just darrere del magatzem comunal, que ja s’ha donat per inservible. És qüestió de temps, una altra cosa és quant temps, que en aquell indret la muntanya acabi cedint. També hi ha despreniments a la part més central de ‘La Portalada’, tot i que en aquest indret, la terra i rocs que baixen, ara per ara, queden colgats dins mateix del forat de l’excavació que es va fer al seu dia.

El problema és que es desprengui la part de la muntanya que queda just rere la deixalleria laurediana i l’esllavissada hipotètica superi aquest edifici, tenint així molts números de tornar a anar a espetegar a la carretera. Malgrat el professionalisme amb què estan treballant totes les persones implicades en les diverses tasques que s’estan desenvolupant al tomb de la Borda Sabater, la intranquil·litat és més que notable. I encara bo que la tempesta i els ruixats que la majoria de previsions meteorològiques donaven per avui no han fet acte de presència


Estat de la paret que queda just darrere del magatzem lauredià, amb un geòleg i un bomber (a la part superior) revisant l'estat del sol.

Aquesta circumstància, la climatològica, podria agreujar encara molt més la situació. De fet, l’evolució de tot plegat mira, també, i molt, al cel més enllà de la muntanya. Les actuacions que s’han de realitzar els propers dies -el Govern espera que es puguin alçar una paret de formigó, uns pilars metàl·lics i uns taulons a la zona afectada i tot plegat tenir-ho apunt pel 15 d’agost, és dir, dijous- per poder reobrir tots els carrils de la CG-1 estan condicionades pel temps que faci les properes hores i dies.

Els operaris del COEX han fet tasques de neteja a la zona mentre que la policia amb vigilants privats fan la gestió del trànsit per assegurar que els vehicles poden passar per la zona sense perill. Els bombers van els acompanyaments pertinents als tècnics que treballen per avaluar l’estat del terreny. El desplegament d’efectius de diversos cossos de seguretat, departaments i empreses privades és força nombrós. I encara es preveu més elevat amb l’inici de l’actuació constructiva.

 

Autoritats i tècnics que han participat aquest migdia a la reunió-visita de l'estat de l'indret on hi va haver l'esllavissada.

Relacionat

Estupefacció perquè es faci passar a peu per la zona del Punt de Trobada els viatgers de busos
El magatzem comunal afectat per l'esllavissada dies després de l'accident.

Relacionat

L'esllavissada condemna el magatzem del comú
L'esllavissada d'aquest matí.

Relacionat

Govern, comú i Batllia feia més de tres anys que sabien de la inestabilitat del terreny esllavissat

Relacionat

Una indecisió que podia haver estat tràgica
-

Relacionat

Treballs a marxes forçades per poder reobrir el Punt de Trobada
-

Relacionat

Minibusos i transport sanitari ja poden circular per la zona de l'esllavissada
-

Relacionat

Tallat l’accés per Espanya per una greu esllavissada a l’altura del Punt de Trobada

Comentaris (12)

Trending