Una indecisió que podia haver estat tràgica

Comentaris

Un país amb l'orografia d'Andorra és propici als riscos naturals. N'hi ha d'imprevisibles i de previsibles, El del terreny de davant del Punt de Trobada a la CG1 forma part d'aquests darrers. Des de fa temps que se sap que és una zona inestable. El deteriorament dels ancoratges, la fondària de l'excavació i la deixadesa de l'obra eren factors de perill, en un indret amb aigua i sotmès a canvis bruscos de temperatura.

El  diumenge 14 de juliol, aquest mitjà ja va publicar una notícia advertint del risc d'esfondrament perquè a simple vista es podia constatar que allò podia baixar d'un moment a l'altre, amb l'agreujant que està al costat de la carretera més transitada del país i d'un centre comercial amb gran afluència. El cap de Govern, Xavier Espot ha dit aquest dissabte que no és el moment de depurar responsabilitats. Però s'haurà de fer, perquè hi ha altres terrenys inestables i el fet que sigui una propietat privada no eximeix les administracions. 

Sortosament, l'esllavissada ha passat a les sis del matí. Unes hores més tard i ara estarien lamentant una autèntica tragèdia en un dia de molta circulació amb turistes i residents que començaven les vacances. S'ha actuat, és cert, amb rapidesa per trobar solucions amb la reobertura de la carretera i els treballs per tornar a obrir el centre comercial.

Però tot això no ens ha de fer oblidar que no s'han realitzat les coses bé, que no es podia deixar aquell terreny sense fer-hi res i només amb un canvi de tanca, una acció més estètica que pràctica perquè els turistes tinguessin una bona imatge a la seva entrada al país. Tot plegat, un foc d'encenalls perquè el que calia era una acció contundent que no s'ha produït. Manar és, sobretot, prendre decisions. I aquí és evident que hi ha hagut indecisió. Se sabia que la parcel·la era inestable des de fa, almenys, tres anys. Caldrà depurar responsabilitats. I ràpid.

Comentaris (6)

Trending