L'esllavissada condemna el magatzem del comú

Aquest dilluns comença la construcció d'un mur de formigó per restablir la circulació a la CG1 el

El magatzem comunal afectat per l'esllavissada dies després de l'accident.
El magatzem comunal afectat per l'esllavissada dies després de l'accident.
El cap de Govern Xavier Espot ha dit, aquest diumenge, que l'esllavissada de dissabte a la zona del Punt de Trobada farà que el magatzem i deixalleria del comú passi a millor vida. Espot també ha anunciat que dilluns tindrà lloc un consell de ministres extraordinari i que aquest mateix dia s'iniciaran les obres per construir un mur de formigó que permeti reobrir a la circulació la CG1, amb la qual cosa els vehicles deixaran de passar per l'aparcament del centre comercial. L'obra ha de deixar la carretera a punt pel 15 d'agost.
 

La part de l'esllavissada de darrere del magatzem comunal és ara com ara la que més preocupa i caldrà seguir la seva evolució. Aquest diumenge al matí s'han tret els vehicles que hi havia aparcats de l'interior d'un edifici que ha estat condemnat. El cap de Govern, Xavier Espot ja ha avançat que "no podem augurar llarga vida a aquesta nau". Espot  ha fet el punt d'una situació que pot variar a les hores vinents en funció de les pluges però la situació està estabilitzada i en total seguretat, "ja que els despreniments s'han reduït de forma substancial i ara ja són gairebé testimonials".

Per agilitar els treballs que s'han de dur a terme, el consell de ministres es reunirà aquest dilluns, a les onze, per aprovar la declaració d'emergència. Això permetrà que es pugui contractar directament l'empresa que ha de construir les proteccions. Així aquest mateix dilluns començarien les tasques per construir un mur de formigó, des d'una part del magatzem del comú i fins a 25 metres en sentit frontera. Aquests treballs haurien d'estar acabats el dimarts.

També aquest dilluns s'han d'iniciar els treballs d'instal·lació de taulons i pilars metàl·lics que haurien d'estar llestos el dia 15 perquè ja estiguin habilitats els dos carrils en ambdós sentits de la marxa i no s'hagi de fer servir el pas alternatiu per l'aparcament del centre comercial. Aquesta planificació així com la circulació de vehicles pesants, però, queda supeditada a la climatologia.

Espot defensa l'actuació del Govern i diu que ha estat conforme a les obligacions que li marca la llei d'ordenament del territori

En referència a la notícia publicada per aquest mitjà que el Govern era conscient des de l'any 2016 de la inestabilitat del terreny de 'La Portalada',  ha dit que el tema s'analitzarà a la sessió extraordinària del consell de ministres però té el convenciment que es va actuar de manera correcta, seguint el que està marcat a la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme. Espot ha manifestat que durant la trobada s'estudiaran les comunicacions entre el Govern i el comú en relació a la parcel·la on ha tingut lloc l'esllavissada.

En un altre ordre de coses, ha comentat que les anul·lacions de reserves hoteleres han estat testimonials i ha negat que hagin estat del 10%, En relació al pas de camions i autobusos, la previsió és que puguin passar aquest dilluns a les set del matí. No hi haurà combois, com s'havia anunciat dissabte, i passaran d'un en un pel carril de la CG1 més pròxim al centre comercial. Els passatgers dels autobusos faran el trajecte per la zona afectada per l'esllavissada a peu per a una major seguretat. Finalment i pel que fa a l'obertura del centre comercial s'està treballant perquè sigui el dijous tot i que algunes fonts han posat en dubte aquesta data perquè hi ha molta feina a fer.

                                                            

Comentaris (2)

Trending