La Massana tanca la liquidació del 2019 amb un superàvit de 245.308 euros

El pressupost de despeses s'ha situat en 16,3 milions d'euros, mentre que el pressupost d'ingressos puja 16,6 milions

El comú de la Massana ha celebrat aquest dimecres una sessió telemàtica.
El comú de la Massana ha celebrat aquest dimecres una sessió telemàtica.
El comú de la Massana ha aprovat aquest dimecres la liquidació del pressupost de l'exercici 2019, que s'ha tancat amb un superàvit de 245.308 euros. "Alguns crèdits s'han pogut finançar amb romanent de tresoreria, cosa que si es tingués en compte, el superàvit seria de 2,9 milions d'euros", ha puntualitzat el conseller de Finances, Jordi Areny. El pressupost de despeses s'ha situat en 16,3 milions d'euros, mentre que el pressupost d'ingressos puja 16,6 milions, per tant, "es tracta d'una execució molt equilibrada, en la qual es pot veure un esforç per racionalitzar la despesa", ha afirmat Areny.

La dada més significativa, comparant amb l'exercici anterior, és l'augment de les inversions en un 20%, situant-se en 4,2 milions d'euros. No s'ha executat tota la partida prevista, ja que algunes obres no es van poder dur a terme per no adequar-se les propostes als requisits pressupostaris dels concursos (reforma de la plaça de la Ciutadania, empedrat del carrer Major, etc) o per no haver-se finalitzat i, per tant, s'han reconduït a l'actual exercici (enderroc de l'edifici annex del Poliesportiu de l'Aldosa, reforma de berenadors, etc).

A data 31 de desembre del 2019, l'endeutament consolidat se situa a 14,4 milions d'euros, tot i que cal tenir en compte que hi ha una pòlissa d'1,4 milions d'EMAP que no s'ha utilitzat, per la qual cosa, l'endeutament total disposat se situaria en els 13 milions d'euros.

En la mateixa sessió que s'ha fet de manera telemàtica, s'ha aprovat el compromís de despesa anual que el Comú fa a EMAP, per un import de 340.000 euros. El conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, ha afirmat que la partida es manté ja que, encara que s’hagin anul·lat els esdeveniments programats, un cop s’aixequi el confinament es portaran a terme noves accions per reactivar el sector turístic. A més, també s’han de liquidar esdeveniments ja realitzats com la Copa del Mon Comapedrosa d’esquí de muntanya.

D’altra banda, s'ha aprovat la continuïtat de l'hora gratuïta als aparcaments del Farré Negre i de la Closeta, una mesura que comporta una despesa de 210.000 euros. "Ara més que mai considerem que és important donar facilitats perquè la gent pugui comprar als comerços de la Massana", assegura Olga Molné.


 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending