La majoria demòcrata d'Encamp s'abaixa els pantalons i diu ara que donarà la tretzena paga a activitats socials

Comentaris

La majoria demòcrata d\'Encamp s\'abaixa els pantalons i diu ara que donarà la tretzena paga a activitats socials
La majoria demòcrata d\'Encamp s\'abaixa els pantalons i diu ara que donarà la tretzena paga a activitats socials

La pressió ciutadana, que amenaçava en convertir l’escudellada de diumenge en una festa irònica en contra de la majoria comunal d’Encamp, ha acabat fent que els cònsols i consellers de l’equip de govern hagin decidit fer marxa enrere. Que s’hagin abaixat els pantalons en la ‘guerra dels sous’. La majoria demòcrata va acordar dijous una redistribució salarial que, en gran mesura, el que suposava era un significatiu augment de la remuneració que havien de percebre els dos màxims mandataris de la corporació, Jordi Torres Arauz i Ester París. En essència, es recuperava la tretzena paga a canvi de rebaixar molt significativament la retribució dels consellers de la minoria. Finalment, aquest divendres, la majoria ‘taronja’ ha fet públic que tots els seus components destinaran aquella tretzena mensualitat a activitats que beneficiïn la parròquia. 

A través d’una breu comunicació justament poques hores després que fos més que notòria una mobilització via xarxes socials per tal de fer un acte de protesta durant l’escudellada de Sant Antoni, els cònsols i consellers de la majoria demòcrata expliquen que “han decidit prescindir de la remuneració de la tretzena paga del seu sou per destinar-la a un servei que reverteixi en benefici de la parròquia”. Han afegit, a més a més, que la decisió de redistribuir els salaris que perceben com a responsables del comú “respon a la voluntat d’establir una graella salarial equiparable i similar a la resta d’administracions, situant Encamp a la franja mitja. Els membres de la majoria també han constatat que, malgrat mantenir la voluntat d’establir una retribució adequada per a tots els càrrecs segons les responsabilitats i la dedicació al comú, veuen adequat marcar la seva la voluntat de servei a la parròquia”.

Caldrà veure com rep la ciutadania encampadana la decisió de la majoria. I sí diumenge es mantenen les queixes que, entre altres, havia promogut el candidat a cònsol de Liberals en les darreres eleccions comunals, Jordi Troguet. L’empresari i ara conseller de la minoria va ser el primer en promoure a través del Facebook que els ciutadans acudissin diumenge a la 1 de la tarda a l’escudellada i dediquessin una sonora ovació als polítics de la majoria. Ben aviat s’ha afegit a aquesta proposta el Jovent d’Encamp i altres persones lligades d’una manera o altra amb la parròquia. Justament, ha estat a Liberals on s’ha rebut amb més estupefacció la decisió dels cònsols i els consellers d’UP DA. Mentre des de l’entorn del Partit Socialdemòcrata (PS) s’assegura que no hi haurà gran inconvenient perquè els dos consellers de la formació cedeixin també la seva tretzena paga en el mateix sentit que els membres de la majoria si realment ho duen a terme, Liberals és molt crític.

La formació representada al comú encampadà per Jordi Troguet i Maribel Lafoz considera que la iniciativa és demagoga. Les fonts consultades han recordat que si s’ha recuperat la tretzena paga per a tothom ha estat retallant molt significativament la remuneració establerta per a la minoria. Alhora, les mateixes fonts han evidenciat els seus dubtes sobre el compliment real de l’anunci fet avui. En aquest sentit, les fonts consultades han manifestat que si realment la majoria té la voluntat de donar la tretzena paga, igual com s’ha aprovat la redistribució salarial en sessió de consell de comú, que la cessió de la tretzena paga es fixi com una obligació i també s’acordi en una sessió institucional comunal.

Els cònsols cobraven el mandat passat dotze pagues de 4.800 euros. Segons l'aprovat dijous, haurien de cobrar 4.750 euros. Inclosa la tretzena paga a la qual ara asseguren que renuncien. Amb l'acordat dijous, i en el global de l’any suposa, que cobraran un 7% més que els darrers anys. La tretzena paga també la tindrien la resta de consellers. En ser tots els sis integrants de la majoria (a banda dels dos cònsols) presidents de comissió, tots percebrien 1.600 euros el mes en lloc de 1.700. Però amb l'extra que no cobraven fins ara. En conjunt, l’augment de sou per als components de la majoria era, abans de dir que prescindiran de la tretzena mensualitat, gairebé del 3%. Els 1.700 euros també els percebien els membres de la minoria. Ara en passaran a cobrar 1.350 el mes i cobraran tretze mesos per exercici. En el conjunt global de l'any passen de cobrar 20.400 euros anuals a rebren 17.550 i, per tant, pateixen una davallada del 14%.

Comentaris

Trending