La majoria de mares i pares de la transició ja han reprès el descans per maternitat o paternitat

La CASS deixa clar que “no hi ha cap acord” amb cap organisme sobre com cal gestionar la baixa en aquells que ja s’havien reincorporat als llocs de treball

-
-
La majoria dels 34 assalariats que s’havien de reincorporar a la feina després de l’1 de febrer, quan entrava en vigor la nova Llei de relacions laborals que allarga quatre setmanes el període de maternitat i dues, el de paternitat, ja estan gaudint actualment de l’allargament de la baixa. Així ho ha confirmat la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), que ha negat que hi hagi cap acord amb cap organisme del país sobre la manera com els treballadors han de poder gaudir del descans extra.

L’entrada en vigor de la llei aprovada durant el mes de desembre va deixar als llimbs un seguit de persones -les denominades mares (i pares) de la transició- que ja estaven de baixa l’1 de febrer, data a partir de la qual el període de maternitat i paternitat s’allargava. Segons la CASS, “després de la decisió del consell d'administració del 22 de febrer d'allargar els períodes de descans maternitat/paternitat es va informar als que encara estaven de baixa que se’ls allargava directament”. Aquesta situació afectava 124 persones en total.

De la seva banda, als que s'havien reincorporat a la feina després de l'1 de febrer (34 en total) tenien fins al 15 de març per informar de manera individual a la seva empresa el nou període de descans. Segons fonts oficials de la parapública, “a dia d'avui la majoria de treballadors en aquesta situació han informat les seves empreses i gaudeixen actualment l'allargament de baixa”.

La CASS també ha deixat clar, contra algunes informacions aparegudes o circulars fetes córrer, per exemple, per la Confederació Empresarial (CEA), que “no hi ha cap acord” entre la Seguretat Social i “cap organisme del país sobre la manera com els treballadors que havien gaudit d'un descans maternitat/paternitat i  que es van reincorporar a la feina després de l'1 de febrer havien de pactar el nou període de descans amb les seves empreses”.

Etiquetes

-

Relacionat

Quatre setmanes més de descans per les mares de la transició i dues setmanes per als pares

Comentaris

Trending