La justícia francesa denega la llibertat a la sospitosa de la desaparició a Andorra d’un jove enginyer

La dona haurà de continuar a presó, on es troba des de finals de novembre, ja que la policia té indicis clars que posen el focus de la investigació sobre ella

Florent Grégoire, desaparegut.
Florent Grégoire, desaparegut.

La justícia francesa ha declinat posat en llibertat la dona australiana detinguda ara fa uns dies a l’aeroport Charles de Gaulle com a principal sospitosa en el cas de la desaparició Florent Gregoire, un enginyer francès, el setembre del 2016 a Andorra. El seu advocat ho havia demanat davant la cambra d’instrucció del tribunal d’apel·lació de Rennes, on es troba empresonada des de finals de novembre acusada dels delictes de segrest i detenció arbitrària. Finalment, però, haurà de continuar a la presó a l’espera de com evolucioni una investigació que posa sobre el focus sobre ella.

La dona, de 59 anys, és la principal sospitosa en el cas de la desaparició de Gregoire, del qual no se sap res des del setembre del 2106, quan, segons la investigació de les autoritats gal·les, hauria estat allotjat al Principat amb una dona de Sydmeu amb qui suposadament mantenia una relació sentimental. Va ser interceptada el 28 de novembre després d’aterrar a l’aeroport Charles de Gaulle, on arribava en el marc dels viatges arreu del món que, segons el seu advocat defensar, estava fent per cursar un doctorat d’arquitectura.

El dijous, el seu advocat va sol·licitar la seva llibertat, tot defensant que no estava implicada en els fets. Segons mitjans francesos, durant les declaracions efectuades en el curs de la investigació, la sospitosa hauria explicat que va sortir una estona de l’habitació de l’hotel d’Andorra on s’havien allotjat tots dos i que, en tornar, la va trobar oberta, sense ningú dins i amb restes de sang. Hauria afirmat també no saber què li podria haver succeït al noi, a la vegada que hauria negat haver-li fet res.

La justícia, però, només ha necessitat 24 hores per pronunciar-se, de forma negativa, sobre aquesta petició de llibertat. En contra de la dona juga la investigació realitzada per la policia francesa, que entén que sí que està implicada en els fets. Entre les proves que s’haurien aconseguit els dos anys de treball hi ha diversos correus electrònics que ella, fingint ser Gregoire, hauria enviat a la família per intentar calmar-los. A banda, s’hauria corroborat que, dos dies abans de ser vist per darrer cop, el telèfon mòbil de l’enginyer informàtic hauria deixat de funcionar i, posteriorment i amb la targeta d’ell, hi va haver diverses retirades de diners en efectiu fins a arribar als 4.300 euros.

Etiquetes

-

Relacionat

La sospitosa de la desaparició d’un jove francès a Andorra demana ser posada en llibertat
-

Relacionat

França deté una australiana per la desaparició d’un jove de Nantes fa tres anys a Andorra

Comentaris (1)

Trending