La sospitosa de la desaparició d’un jove francès a Andorra demana ser posada en llibertat

La dona, australiana de 59 anys, està en presó des de finals de novembre però assegura no tenir res a veure amb els fets, succeïts el setembre del 2016

-
-

La dona australiana detinguda ara fa uns dies en ser sospitosa d’estar implicada en la desaparició Florent Gregoire, un enginyer francès, el setembre del 2016 a Andorra ha demanat ser posada en llibertat. Així ho ha reclamat davant la cambra d’instrucció del tribunal d’apel·lació de Rennes, on es troba empresonada des de finals de novembre acusada dels delictes de segrest i detenció arbitrària.

La dona, de 59 anys, és la principal sospitosa en el cas de la desaparició de Gregoire, del qual no se sap res des del setembre del 2106, quan, segons la investigació de les autoritats gal·les, hauria estat allotjat al Principat amb una dona de Sydeny amb qui suposadament mantenia una relació sentimental. Va ser interceptada el 28 de novembre després d’aterrar a l’aeroport Charles de Gaulle, on arribava en el marc dels viatges arreu del món que, segons el seu advocat defensar, estava fent pel cursar un doctorat d’arquitectura.

Fins ara, en tot moment, la dona ha assegurat no saber res dels fets pels quals se l’ha empresonat, tot remarcant que no té cap mena d’antecedent. La policia francesa, però, entén que sí que està implicada en els fets. Entre les proves que s’haurien aconseguit en la investigació hi ha diversos correus electrònics que ella, fingint ser Gregoire, hauria enviat a la família per intentar calmar-los. A banda, s’hauria corroborat que, dos dies abans de ser vist per darrer cop, el telèfon mòbil de l’enginyer informàtic hauria deixat de funcionar i, posteriorment i amb la targeta d’ell, hi va haver diverses retirades de diners en efectiu fins a arribar als 4.300 euros.

Segons alguns mitjans gals, la investigació apunta que la dona es va allotjar a un hotel d’Andorra amb el jove desaparegut. La sospitosa hauria explicat que va sortir una estona de l’habitació i que, en tornar, la va trobar oberta, sense ningú dins i amb restes de sang. Hauria afirmat no saber què li podria haver succeït al noi, a la vegada que hauria negat haver-li fet res. Per això, el seu advocat ha demanat que se la deixi en llibertat, petició sobre la qual hauria de decidir el tribunal.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending