França deté una australiana per la desaparició d’un jove de Nantes fa tres anys a Andorra

Tots dos s’haurien allotjat en un hotel del Principat i la família de l’home, de 28 anys, no hauria sabut res més d’ell des del 12 de setembre del 2016

-
-
Una dona australiana de 59 anys està empresonada a França des de finals del mes passat per la desaparició d’un home de Nantes de 28 anys. Les últimes notícies sobre el desaparegut, un enginyer que s’havia passat al voluntariat, el situaven el 12 de setembre del 2016 a Andorra. Les indagacions de la fiscalia i la policia francesa van permetre descobrir que Florent Gregoire, el parador del qual no se sap, havia estat allotjat al Principat amb una dona resident a Sydney i amb qui suposadament mantenia una relació sentimental de la qual no sabien res els pares de Gregoire, que van denunciar la desaparició del noi deu dies després de ser vist per darrer cop sense que el cas transcendís pràcticament enlloc.

Diversos mitjans de comunicació francesos s’han fet ressò ara de la detenció i empresonament provisional de la dona, que estava fent un doctorat d’arquitectura que, segons el seu advocat defensor, l’hauria obligat a viatjar per tot el món. En un d’aquests viatges, en aterrar el 28 de novembre a l’aeroport Charles de Gaulle, la policia la va arrestar. L’advocat defensor de la dona ha mostrat la seva sorpresa per l’arrest, sota l’acusació de detenció il·legal i segrest. La detinguda hauria assegurat no saber res de res alhora que s’hauria remarcat que no té cap mena d’antecedent. 


Imatge de Florent Gregoire que els seus familiars van fer circular a les xarxes quan va desaparèixer.

Segons la investigació a la qual fan referència diversos mitjans de comunicació francesos, la dona, fingint ser el noi, hauria enviat diversos correus electrònics a la família del desaparegut calmant-los. Però la policia francesa va poder corroborar com dos dies abans de ser vist per darrer cop, o de què hi hagués les darreres notícies, el telèfon mòbil de l’enginyer informàtic hauria deixat de funcionar i, posteriorment i amb la targeta d’ell, hi va haver diverses retirades de diners en efectiu fins a arribar als 4.300 euros. 

Els mitjans francesos asseguren que la policia andorrana no va donar mai gaire credibilitat a la desaparició perquè les dades de què disposaven és que el jove hauria sortit carregat amb dues motxilles amb la intenció d’acudir a l’estació d’autobusos per agafar, l’esmentat 12 de setembre del 2016, un autobús en direcció a Tolosa. Els investigadors andorrans van donar per fet que Florent Gregoire va agafar l’autocar cap a la ciutat francesa, on suposadament hauria d’haver arribat a les 6 de la tarda, sense que mai ho fes, que se sàpiga.

Etiquetes

Comentaris

Trending