La implicació de Ferrer en la campanya electoral indigna el nucli dur del Govern

Comentaris

La implicació de Ferrer en la campanya electoral indigna el nucli dur del Govern
La implicació de Ferrer en la campanya electoral indigna el nucli dur del Govern

La implicació de la ministra Rosa Ferrer en la campanya de la Coalició d’Independents (Cd’I) Liberals a Andorra la Vella està generant un profund malestar a les files demòcrates. I especialment en el cap de Govern, Toni Martí, i altres integrants de l’executiu. Ferrer va assegurar que, malgrat haver posat el càrrec a disposició del màxim responsable governamental, continuaria treballant de valent en les seves àrees departamentals. Les fonts consultades han assegurat que la titular ministerial vol deixar ben lligat el pla de salut abans no hagi d’abandonar el gabinet si finalment és el cas.

Ferrer va assegurar que dins l’horari laboral atendria les seves responsabilitats. I l’entorn del cap de Govern va donar per fet que la ministra tindria un perfil baix durant la campanya. Algun porta a porta ‘telefònic’, uns quants contactes… però res d’aparicions públiques. No ha estat el cas. El dia que es va posar en marxa la campanya, amb l’enganxada de cartells, Ferrer, Jordi Minguillón, Jordi Gallardo i companyia ja van protagonitzar la imatge de la jornada. La immensa majoria d’integrants de Cd’I Liberals a la capital posant amb el dit polze enlairat juntament amb la ministra i molts dels càrrecs electes i executius liberals.

Aquest cap de setmana la ministra ha tornat a reaparèixer amb força en dos actes de la candidatura encapçalada per Minguillón i Víctor Pintos. Curiosament, Rosa Ferrer ha estat a les cases pairals de la capital. Dissabte a l’ubicada a la plaça Lídia Armengol. I, diumenge, a Casa Quim Dolsa de Santa Coloma. La participació de Ferrer en la cantada breu de Nadales no ha deixat ningú indiferent, més enllà del debat sobre la idoneïtat de l’acte. Ferrer també ha participat en altres activitats programades per la formació. Així, la ministra i excònsol va fer una ‘classe’ destinada a tants caps de llista de candidatures liberals que hi van voler participar sobre transferències i competències comunals. També va parlar als candidats d’urbanisme (la ministra, advocada, va realitzar un postgrau sobre dret urbanístic). En bona mesura, la línia programàtica liberal en aquestes matèries és la defensada per Ferrer.

Diferents fonts han assegurat que, de ben segur, a partir de dilluns de la setmana que ve hi haurà moviment. L’únic que pot frenar un trencament al Govern és que el Partit Socialdemòcrata (PS) venci a la capital. Si Dolors Carmona i Lídia Samarra obtenen el triomf a Andorra la Vella, és possible que hi hagi una ‘entente cordiale’ i Ferrer continuï dins l’executiu. Però en el cas que s’imposin els demòcrates amb Conxita Marsol o els liberals amb Minguillón al capdavant, la sortida de Ferrer de l’executiu es dóna per segura. Una altra cosa serà saber quin abast i repercussions tindrà aquest fet. I si Ferrer serà capaç de fer moure el conseller Carles Jordana del banc demòcrata al liberal.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.