La gran aliança de la capital contra el PS amb Terceravia de convidat

Marsol ha buscat el pacte amb liberals i SDP per evitar que es pugui repetir una patacada com la viscuda pels ‘taronja’ a la territorial de les generals

Carmona i Marsol, durant una sessió de comú.
Carmona i Marsol, durant una sessió de comú.

Andorra la Vella es preveu, una vegada més, com una de les parròquies amb més incerteses de cara al 15 de desembre. La capital viurà el duel entre la gran aliança teixida per Demòcrates amb Liberals i Progressistes-SDP contra un Partit Socialdemòcrata que hi concórrer tot just amb el suport d’independents i amb Dolors Carmona, de nou, al capdavant. De convidats, una Terceravia conscient que ja seria tot un èxit poder ficar al conseller a la minoria comunal.

Andorra la Vella és una de les parròquies on més ha influït en el nou escenari electoral el que va passat tot just fa uns mesos. Des d’un primer moment, Conxita Marsol va obrir-se a pactar amb els nous socis liberals a Govern com la fórmula per evitar que es repetís una nova ensopegada electoral com la viscuda per Enric Tarrado i el seu excompany de consolat Marc Pons. Ara bé, amb el temps s’ha passat d’una llista on les quotes amb els ‘blaus’ havien de ser de repartiment similar a una altra on tot just han pogut col·locar dues persones –i a més amb algun candidat vetat per qüestions de paritat- i on també hi figura una representant d’SDP, tots sota la denominació d’En Comú. Caldrà veure si l’enuig d’un sector important del comitè liberal pel que entenen com un menyspreu per part de Marsol no acaba passant factura.

Davant d’aquesta gran aliança, un PS que ha optat per anar en solitari, amb el suport tot just d’independents. Torna a liderar la llista Dolors Carmona i de segon Sergi González amb l’objectiu de presentar-se com a l’única alternativa real a DA. Amb la confiança recuperada després que, sota el paraigua de d’Acord, la parròquia tornés a tenyir-se, ni que fos al 50%, de roig a l’abril, els socialdemòcrates confien a poder replegar tot el vot progressista i d’aquesta forma tenir opcions d’assaltar un comú que va ser un dels seus feus.

I com a convidat, o no, d’aquesta batalla, apareix Terceravia, que després de molts dubtes ha aconseguit presentar llista. Torna a liderar Emi Matarrodona, que ja va ser cap de candidatura a la territorial de l’abril, amb Jaume Carrera de segon. Amb el precedent de les generals –tot just 490 vots per la territorial-, ja seria tot un èxit poder entrar a la minoria comunal, però la seva presència pot tenir importància en funció dels vots de l’espectre centredreta que li pugui treure a DA.

Llistes a Andorra la Vella

En Comú Andorra la Vella (DA Liberals Progressistes-SDP)

1. Conxita Marsol

2. David Astrié

3. Miquel Canturri

4. Gerard Estrella

5. Meritxell Pujol

6. Alain Cabanes

7. Meritxell López

8. Letícia Teixeira

9. Gerard Menardia

10. Judit Ruiz

11. Adrià Espineta

12. Marta Pons

Suplents: Teodor Armengol i Andreu Pedra


PS Independents

1. Dolors Carmona

2. Sergi González

3. Lídia Samarra

4. Pere Baró

5. Antonio Miralles

6. Jordi Benet

7. Francesc Rechi

8. Rachid Cherkaoui

9. Liliana Ribeiro

10. Maria Luisa Hurtado

11. Clara Vives

12. Everest Vilaginés

Suplents: Manel Blasi i Carles Blasi


Terceravia

1. Emi Matarodona

2. Jaume Carrera

3. Joan Lluís Ayala

4. Ildefons Serrano

5. Alícia Nieto

6. Guillem Tadeo

7. María Conde

8. Marc Micó

9. Francesc Gil

10. Maria del Carmen Bugarín

11. José Carlos Trillo

12. Joan Ramon Vilaplana

Suplents: Mary Grace Jovero i Bryan Gregorio.

Resultats 2015

Comentaris (1)

Trending