“La gent ha sigut molt solidària amb mi, però qui ho hauria d'haver estat era el Govern”

La Mariana – nom fictici – explica que se sent “extremadament agraïda” amb totes aquelles persones que li han donat suport i li han ofert ajuda i menjar per poder solucionar la seva situació

Comentaris

-
-
La Mariana va fer pública la situació que vivia, en què pràcticament no disposava de recursos econòmics per poder comprar menjar i cuidar-se a ella mateixa, amb una baixa per depressió i amb un estat de gestació molt avançat. "Gràcies a la publicació de la meva història, he pogut solucionar els problemes que tenia", explica. D'aquesta manera, ha pogut aclarir el problema de la seva baixa mèdica i que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) li pagui la quantitat que li pertoca per la situació que viu. A més, ha rebut molta solidaritat per part de ciutadans i es mostra molt contenta d'haver "sentit l'escalf de persones que ni tan sols coneix".
 

Fa una setmana, el passat dijous 20 de desembre, l’Altaveu donava a conèixer la història de la Mariana – nom fictici per mantenir la seva identitat en l’anonimat – que exposava que vivia una situació de desesperació al límit perquè l’empresa a la qual treballava no es volia fer càrrec de la seva baixa mèdica i que la CASS tampoc li podia calcular el que li corresponia d’aquesta perquè havia de presentar el butlletí del salari i el llibre d’horari, uns documents que no tenia “perquè l’empresa no me’ls volia omplir”, manifesta.

“Va ser publicar la notícia i que tot canviés”, explica. “Divendres, l’empresa a la qual treballava m’ho tenia tot preparat, no sé si algú la va pressionar perquè ho fes o no però el cas és que tenien els papers llestos perquè els pugues firmar”. Amb aquests va poder anar a la CASS i la Mariana explica que la treballadora de la parapública li va demanar disculpes per la situació, “m’ho va tramitar tot i es va mostra disposada a ajudar-me, sent molt amable”, afegeix. En aquesta línia, dilluns amb una assistent social van veure que la seva baixa ja estava tramitada i que havia rebut la part que li pertocava de la CASS, “només són uns 180 euros, però diuen que és el que em toca”, apunta.

Un veritable regal de nadal

“Estava preocupada per si no m’arribaria el menjar per passar el cap de setmana passat i les festes”. Però, el destí o la sort van fer que la Mariana rebés una grata sorpresa que “no esperava per res del món”. Dues dones li van portar cinc bosses de menjar a casa, venien en representació de més persones, però la Mariana ha manifestat que li van dir que han actuat de forma anònima i que ho han fet perquè han volgut. “Hi havia de tot: llet, ous, carn, peix, fruita, pa”, explica encara il·lusionada. “Gràcies a totes les persones que m’han volgut ajudar, ha estat un miracle de nadal”. 

La testimoni ha rebut molts comentaris a través de les xarxes socials de persones que la volien ajudar, i fins i tot, li van portar a casa bosses plenes de menjar

La Mariana reitera que ha rebut desenes de comentaris de persones que es mostraven predisposades a ajudar-la "sense conèixer-me de res". "Fins i tot em va contactar una advocada i també una dona que em va enviar documents perquè pogués demostrar que era injust el que em passava". "És cert que també vaig rebre crítiques, perquè hi havia gent que no es creia la meva situació, però per mi no tenen importància".

La testimoni es mostra molt agraïda amb tothom que li ha donat un cop de mà, però manifesta que aquesta ajuda l’hauria d’haver rebut del Govern, "ja que són ells qui tenen aquesta responsabilitat”. I explica que no “m’hauria imaginat tant revolt", però que se sent molt contenta. I afegeix que “en aquesta història en la qual veia que la meva situació només feia que empitjorar, he pogut veure l’amabilitat de les persones”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending