La fiscalia demana dos anys i mig de presó i quatre d'inhabilitació al zelador acusat d'abusar de preses

Comentaris

La fiscal encarregada del cas del vigilant penitenciari acusat d’agressions sexuals, abusos i amenaces a presos i altres funcionaris del centre de reclusió li ha acabat sol·licitant dos anys i mig de presó, una part dels quals condicionals, i quatre d’inhabilitació en el càrrec. La seva defensa, en canvi, considera que tot és fals i, en conseqüència, en demana l’absolució. El zelador -actualment traslladat en comissió de servei a bombers- i alt responsable d’un sindicat del Principat ja va estar més de dos mesos empresonat després de ser detingut el 12 d’octubre del 2012.

La vista oral, malgrat que inicialment estava previst que pogués estendre’s durant dos dies, finalment sols ha durat una jornada. Diversos carcellers han hagut de testimoniar en el cas pel qual s’acusa el seu company d’un delicte major d’agressió sexual, dos delictes menors d’abusos sexuals continuats amb prevalença, un delicte, també menor, d’amenaces de mort a un pres, i una contravenció penal de vexació.

El vigilant, que temps abans de ser detingut ja havia estat expedientat per uns fets d’una naturalesa semblant als quals finalment l’han dut a la banqueta dels acusats davant el Tribunal de Corts, considera que tot plegat és fruit de la invenció d’una altra funcionària que treballa al centre i que hauria posat sobre la pista la direcció d’Institucions Penitenciàries, que finalment va ser qui va alertar la fiscalia, que va dur a terme les primeres diligències abans que es judicialitzés el cas i s’acabés detenint el zelador.

La fiscalia considera que hi ha elements suficients per considerar que el zelador es va passar de la ratlla. I més encara tenint en compte que alguns dels seus ‘objectius’ estaven en clara inferioritat atès que en aquell moment ell tenia supremacia vers les dones, en tractar-se la majoria d’elles d’internes. No obstant això, en un cas la situació hauria canviat. L’home acabaria sent parella d’una de les recluses. El vigilant penitenciari també està acusat d’amenaçar un dels interns, de qui el processat diu que mantenia algun tipus de relació sentimental amb la funcionària que, segons ell, s’hauria inventat tot plegat.

Comentaris

Trending