La família Sírkia es farà càrrec de les despeses generades pel conveni entre Andorra i Cuba pels sanitaris

Després de resoldre un terç de les sol·licituds de préstecs tous tramitades fins ara, el Govern ha concedit ja prop de 41 milions d’euros

La delegació cubana en ser rebuda a l'hotel on s'allotja.
La delegació cubana en ser rebuda a l'hotel on s'allotja.
La família Sírkia es farà càrrec de les despeses generades pel conveni signat entre els governs d’Andorra i Cuba per tal de fer possible que una delegació de 39 sanitaris de l’illa caribenya hagin vingut al Principat a ajudar els professionals del SAAS a combatre la pandèmia del coronavirus. Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, que també ha explicat que ja s’han resolt el 33% de les sol·licituds fetes fins ara de préstecs tous, havent-se ja concedit, en global, més de 40 milions d’euros.

Jover no ha donat pràcticament cap més detall sobre la decisió de la família Sírkia, que al seu dia havia gestionat una coneguda joieria de molt alt nivell a l’avinguda Meritxell, de fer-se càrrec de les despeses per la delegació sanitària cubana. Només ha fet un esment a una aportació solidària no directament quantitativa sinó que realitzada en espècie, ha vingut a dir, i ha agraït aquesta decisió sense, tampoc, quantificar quina pot ser la despesa que hauran d’acabar assumint els particulars esmentats.

Durant la compareixença d’aquest vespre, el titular de Finances també ha donat noves dades sobre la tramitació dels crèdits tous, la demanda dels quals ja comença a frenar. Fins ara s’han sol·licitat fins a 379 milions en préstecs a partir de 1.376 sol·licituds formalitzades. D’aquestes peticions, se n’han resolt 466, de les quals 59 han estat íntegrament desestimades

De la resta, les que han estat totalment o parcialment acceptades, han suposat una injecció de 39,7 milions d’euros per al funcionament de les empreses sol·licitants (d’un total de 81 milions demanats) i la concessió d’un milió més dels quinze sol·licitats en matèria de refinançament de crèdits previs. En global, pel primer dels conceptes hi havia 60 milions en joc i pel segon, setanta.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending