La FAF veu les orelles al llop i anuncia convocatòria d’eleccions

Tot just 48 hores després de dir que hi hauria assemblea per ratificar càrrecs, la junta directiva fa marxa enrere en saber que els clubs crítics ja han tingut accés al sumari de l’‘Operació Cautxú’

-
-
Van ajornar la celebració de l’assemblea que havia de ratificar els canvis a la junta i aprovar els comptes per un possible defecte de forma. Però van assegurar que hi hauria assemblea i no pas eleccions, almenys no pas com a element prioritari. Tot just 48 hores després d’aquell ajornament amb vocació de continuïtat, però, la junta directiva liderada interinament per Alfonso Martín ha anunciat que hi haurà convocatòria electoral a la presidència. La situació és massa tensa. I sabedora la junta que avui mateix els clubs crítics han tingut accés al sumari del ‘Cas Cautxú’ haurien intentat llançar el primer missatge per intentar abaixar el suflé. 

“La junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol, en un clar missatge de transparència i pensant en el benefici del futbol andorrà, vol deixar constància que per tal d’evitar paralitzar el funcionament habitual de la Federació i les seves competicions, convocarà properament eleccions a la Presidència.” Amb aquest missatge es canvia l’orientació anunciada dilluns. La tensió, el neguit, el temor fins i tot, comença a pesar com una llosa. També la mala llet, que raja a litres. Però és clar que no hi ha calma. 

Menys encara quan aquest dimecres s’ha sabut que la Batllia ha acceptat com actors civils la UE Santa Coloma, la Massana, l’Encamp  l’Inter d’Escaldes i, per tant, els representants jurídics d’aquests clubs ja han rebut tota la documentació emesa fins ara en relació amb la investigació judicial que manté empresonats el secretari general, Tomàs Gea, i el tresorer José García. Aquests clubs, i d’altres -tres o quatre més- que volen ara més claredat que mai, no descarten repartir querelles si analitzada la documentació detecten anomalies greus, irregularitats punibles.

No és que la junta actual hagi mostrat la bandera blanca -algun directiu sí que estaria pensant seriosament dimitir- però sí que seria una invitació a enfrontar-se a les urnes i no als tribunals. Aquests darrers, més enllà de la feina que ja està fent Stephanie Garcia, no es poden descartar. Les primeres sembla que estan assegurades. Com a mínim per l’anunci fet avui per la junta de la FAF. I ara per ara el més previsible és que hi hagi la confrontació dels dos blocs: un que intentaria avalar la feina feta fins ara amb persones que fan part de la junta actual o del seu entorn i d’altres que suposaran una renovació i entre els quals és segur que hi haurà el conegut Carles Riba, funcionari de l’administració general implicat en mil històries i lligat durant molts anys al futbol sala del país.

La junta actual en ple ha comparegut per informar de l'ajornament de l'assemblea.

Relacionat

La FAF deixa l’assemblea en l’aire davant la fractura cada cop més evident entre els clubs
-

Relacionat

Entre l’espasa i la FAFret
-

Relacionat

La CASS i la FAF es consideren perjudicades per l’‘Operació Cautxú’ 
-

Relacionat

Quatre clubs demanen a la Batllia saber què hi ha rere l’‘Operació Cautxú’

Comentaris

Trending