Quatre clubs demanen a la Batllia saber què hi ha rere l’‘Operació Cautxú’

UE Santa Coloma, Encamp, la Massana i Inter d’Escaldes es presenten com a actors civils en el cas que afecta la FAF i sol·licitaran la suspensió de l’assemblea prevista per a dilluns

-
-
La fractura en el futbol andorrà és evident. L’escàndol que afecta la federació està fent aflorar diferències de tracte i maneres de fer com a mínim poc curoses i que ja alguns clubs que ja no estan disposats no ja a compartir sinó a haver d’assumir, eventualment, responsabilitats que creuen que no els pertoquen. D’aquesta manera fins a quatre entitats -UE Santa Coloma, Encamp, la Massana i Inter d’Escaldes- han presentat avui mateix un escrit a la Batllia en què demanen que se’ls tingui personats a la causa denominada ‘Operació Cautxú’ com a actors civils. Ras i curt: volen saber què passa.

Els quatre clubs esmentats, segons fonts jurídiques, consideren que com a integrants de l’organisme federatiu estan legitimats per personar-se a la causa ja que la imatge de la FAF també els afecta a ells. A més, podrien incórrer en responsabilitat d’adoptar segons quines decisions sense saber realment què està investigant la Batllia. De fet, per no haver d’adoptar segons quines decisions sol·licitaran dilluns a primera hora la suspensió de l’assemblea general de la FAF prevista per a la nit. No és aquest l’únic motiu, però, que hauria portat els clubs a decidir demanar que es deixi sense efecte la convocatòria de la reunió.

En relació amb la petició formulada davant la Batllia, les fonts consultades han explicat que es respecta escrupolosament la presumpció d’innocència, però que “davant la inacció aparent i la manca d’explicacions” de la poca FAF han decidit fer el pas per poder tenir informació de primera mà i saber què s’està investigant exactament i fins on pot arribar a afectar l’‘Operació Cautxú’ la imatge del futbol andorrà i, en conseqüència, dels clubs que l’integren i li donen sentit.

En principi, l’acció civil se sol·licita per obrir una porta a la petició de rescabalament en cas d’un perjudici. No pas per acusar ningú. En el cas concret dels quatre clubs que han sol·licitat la personació a la causa aquest divendres, l’objectiu primer és poder tenir accés al sumari i poder saber fil per randa quins són els fets que s’estan investigant i que mantenen a la presó el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, i el tresorer de la mateixa, José García. Eventualment, quan sàpiguen què passa, els clubs ja analitzaran si cal iniciar algun altre tipus d’acció.

La poca transparència de la junta directiva i “la inacció aparent i manca d’explicacions” han portat les quatre entitats a fer actuacions per evitar haver d’assumir eventuals responsabilitats

Paral·lelament, UE Santa Coloma, la Massana, Encamp i Inter escaldenc tenen previst dur a terme un requeriment, dilluns al matí, als organismes pertinents de la FAF per demanar-los la suspensió de l’assemblea. Consideren, per exemple, que la convocatòria no s’ha fet de la manera correcta. Ni en la forma ni en el fons. Per als quatre clubs, cal ser extremament curosos i més quan de l’ordre del dia no es desprèn que la junta directiva que pretén ser modificada i ratificada no preveu informar dels fets tan greus que afecten l’ens.  

Els clubs, a més, lamenten que l’auditoria comptable no s’ha fet arribar amb el temps suficient. I els comptes tampoc no reflecteixen el detall necessari quan, en canvi, evidencien un creixement de la despesa, el 2018 respecte del 2017, inversions a banda, de prop de 900.000 euros. Les quatre entitats requeridores consideren que sense la informació deguda i detallada no es poden prendre decisions perquè qualsevol decisió, en la situació en què s’està, amb la Justícia posant la lupa en l’ens federatiu, pot suposar incórrer en responsabilitats. 

Tampoc veuen bé els clubs que la FAF pretengui validar unes persones per a ocupar uns càrrecs sense haver informat abans de manera transparent. Creuen, a més, que el càrrec de president només pot sorgir d’unes eleccions i no pas d’una reorganització interna forçada per les circumstàncies… que van portar Víctor Santos, processat en la mateixa causa que manté a la Comella Gea i García, a dimitir de manera irrevocable. Per això demanen que es deixi sense efecte l’assemblea. Les fonts consultades han assegurat que totes dues accions, la ja interposada davant la Batllia i la que es pensa fer davant la FAF dilluns estan oberts a nous suports. No són peticions tancades. Són demandes o requeriments oberts als quals s’hi poden afegir tants clubs com ho considerin escaient.

Comentaris (5)

Trending