La directora de l'INAF es 'toreja' la comissió BPA i al cap de mitja hora l'envien 'cap a casa'

Comentaris

La directora de l\'INAF es \'toreja\' la comissió BPA i al cap de mitja hora l\'envien \'cap a casa\'
La directora de l\'INAF es \'toreja\' la comissió BPA i al cap de mitja hora l\'envien \'cap a casa\'

El Consell General treu foc pel queixals. La compareixença davant de la ‘comissió BPA’ de la directora de l’Institut Nacional de Finances (INAF), Maria Cosan, acompanyada del president de l’organisme, Raül Gonzàlez, ha durat tot just mitja hora. Els integrants de l’òrgan parlamentari han decidit suspendre la compareixença vista la nul·la disposició de Cosan a informar de res. “Se’ns ha torejat una vegada més”, han assegurat fonts de la comissió, que han explicat que la màxima responsable executiva de l’INAF ha tornat a aixoplugar-se sobre la confidencialitat i la manca de resposta per part del Consell d’una carta sobre la qual, aparentment, només n’estava al corrent el president del grup demòcrata i, alhora, de la comissió, Ladislau Baró. Baró, just avui i després d’advertir ahir que Cosan només informaria d’allò que podria, no ha estat present a la reunió.

La compareixença s’ha iniciat sobre 2/4 d’11 i mitja hora després els consellers han acordat aturar la reunió i han explicat a la directora de l’INAF que ja la tornaran a convocar quan la situació estigui més clara i quan s’hagi respost una petició que ja fa mesos va fer Cosan per tal que el Consell es posicionés sobre la interpretació que fa el legislatiu de l’article 19 de la Llei de l’INAF, que regularia qüestions de confidencialitat. Justament, acollint-se a aquesta circumstància, la directora del supervisor financer no ha explicat res que no se sabés. Per a Cosan, la resposta que hauria donat el Consell per escrit no atén la seva demanda. I, justament, justificant-se amb aquesta manca de claredat la responsable de l’INAF ha explicat que no pot anar més enllà del que ja havia dit fins ara. És a dir, no ha dit ni bèstia que et fa mal sobre el bloqueig de la renda variable. 

Només ha explicat el que ja se sabia, que els clients nous que contracten aquest tipus de productes, els de renda variable, no tenen cap problema. I també ha insistit en quelcom que ja era conegut també: que Vall Banc no té corresponsal per operar amb dòlars però altres divises, sí. Les fonts consultades han assegurat que Cosan no ha volgut entrar en altres qüestions. Ni tan sols en aclarir si un banc pot legalment operar al Principat, és a dir, estar obert, sense tenir resoltes les mancances que té l’entitat que suposadament dirigeix el fons voltor americà JC Flowers. Del poc nou que sí que ha parlat ha estat de les seves demandes al supervisor del mercat de valors panameny. A iniciativa pròpia, tot i que diferents consellers ho tenien apuntat al bloc de notes per demanar-li. la directora de la INAF ha negat rotundament que hagués demanat mai al seu homòleg panameny que intervingués BPA Panamà a la recerca dels comptes de la família Pujol. Si el batlle que ha rebut la demanda dels accionistes majoritaris del banc intervingut convoca l'exresponsable de la Superintendencia del Mercado del Valor panamenya serà interessant veure què hi diu ell.

Imatge: Andorra TV

Comentaris

Trending