La crisi fa perillar la celebració dels campus esportius d'Andorra

La intenció és que es puguin fer al país però el Nike Camp, amb 900 inscrits, ja treballa en alternatives

El jugador del Betis, Marc Bartra amb els participants a una anterior edició del Nike Camp.
El jugador del Betis, Marc Bartra amb els participants a una anterior edició del Nike Camp.
La pandèmia provocada per la Covid-19 afecta també la celebració dels campus esportius d'estiu. Andorra n'acull uns quants de futbol, basquet, futbol sala, handbol o hoquei patins, El més popular és el Nike Camp. La seva celebració i la dels altres perilla perquè ara mateix és molt difícil que es puguin dur a terme amb normalitat, tenint en compte la suspensió o l'ajornament de moltes competicions esportives.

El Nike Camp busca alternatives que podrien ser lluny d'Andorra. El seu director, Juanjo Rovira en declaracions a TV3 ha dit que "si hi ha gent que per qüestions sanitàries o de restriccions no pot anar a Andorra i no hi pot assistir com feia els últims anys, seria bo que poguéssim traslladar els campus diürns, que poguéssim fer-los en diferents llocs de Catalunya; perquè si els participants no poden anar al Campus Nike, que el campus Nike s'apropi als participants."

El campus està programat del 28 de juny a l'11 de juliol en les disciplines de bàsquet, futbol i futbol sala. Del 13 al  18 de juliol ha de tenir lloc el campus de futbol de l'exjugador Marc Bernaus. El campus d'hoquei patins OKPorters s'ha de desenvolupar entre el 12 de juliol i l'1 d'agost i va obrir les seves inscripcions el mes de febrer donant prioritat als participants de l'edició de l'estiu del 2019.

Tots tenen un bon número d'inscripcions i destaca el Nike amb 900 participants. Carles Riba, exseleccionador nacional de futbol sala i responsable d'aquest esport al campus creu que "s'ha d'anar dia a dia i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries de França i d'Espanya i saber que es pot passar la frontera sense cap problema. La intenció és que es faci a Andorra i si no es pot fer el duríem a terme en diverses poblacions catalanes i sense règim de concentració. Això vol dir que els participants no dormirien en un hotel i tornarien cada dia al seu domicili." Com Riba, altres responsables de campus d'estiu concideixen en assenyalar que "queden dos mesos i cal veure l'evolució de la pandèmia". Malgrat el coronavirus, tots continuen rebent inscripcions.

Comentaris

Trending