La crisi al voluntariat ja suma una trentena de baixes 

L’ombra allargada de la secretària general de Govern plana ara sobre l’elecció del cap d’àrea de Joventut i Voluntariat

-
-
La crisi oberta pel resultat del concurs per triar cap d’àrea de Joventut i Voluntariat ja ha suposat la baixa d’una trentena de voluntaris. I no només es tracta de la xifra sinó del fet que entre els dimissionaris hi hauria alguns dels voluntaris més actius i amb més experiència. L’abast de tot plegat s’hauria de poder calibrar la setmana que ve durant una trobada que ha convocat el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, que és el màxim responsable del ministeri del qual penja el departament.

Alguns dels dimissionaris, com que suposadament almenys fins abans de l’enviament de la convocatòria de la trobada, no havien estat formalment ‘suprimits’ dels llistats, van rebre la convocatòria i tenen intenció d’acudir a la reunió i expressar el seu malestar per la situació. Tot deriva del fet que la persona que més experiència tenia en el lloc, i que era la mà dreta del coordinador del departament (i persona de relació especial), Agustí Pifarré, no va ser l’escollit.  

Pifarré va ser qui va dissenyar la plaça que es va posar a concurs just abans de deixar la coordinació ja que en tractar-se el seu lloc d’un càrrec de confiança, en esgotar-se la legislatura no se li va renovar dita confiança amb el nou equip ministerial. Al final, l’elegit va ser qui fins llavors havia estat educador al Punt Jove d’Escaldes. Molts dels voluntaris no han entès la situació i alguns dels funcionaris del departament tampoc no entenen les maneres de fer del nou responsable de l’àrea.

Tot i que la bossa de voluntaris és més gran, els realment actius són uns vuitanta, incloent els que haurien plegat per la polèmica del cap d'àrea

Tot plegat ha servit per enrarir l’ambient en un departament on, tot i la feina, el treball hauria de ser agraït. Les baixes han estat a l’ordre del dia. La bossa de voluntaris supera el centenar de persones amb facilitat -les fonts consultades no han pogut concretar la xifra-, però les persones realment actives són una vuitantena, de la qual uns trenta, dels més actius entre els actius, haurien causat baixa. Les maneres de fer del nou cap d’àrea no agraden. 

Com tampoc no agraden les formes emprades massa sovint per la secretària general de Govern, Ester Fenoll. De fet, fonts de l’administració han situat un altre cop l’exsecretària d’Estat d’Afers Socials en l’epicentre de la polèmica elecció. I altre cop la vinculació portaria al programa de Joves en Inclusió (JEI). En tot cas, l’ombra allargada de Fenoll és només això, ombra i allargada. I hauran de ser les respostes que es donin al conseller socialdemòcrata Roger Padreny les que hauran d’ajudar més i millor a treure l’entrellat de tot plegat.

El parlamentari del PS va presentar aquest dijous a Sindicatura un escrit en què formulava una bateria de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit. Es demanen des de detalls del procés de selecció del cap de l’àrea de Joventut i Voluntariat (nombre de participants, perfils dels candidats, puntuacions…) fins a la repercussió que està tenint l’elecció. I així, es vol saber el nombre de baixes exactes de voluntaris i la repercussió que això pot tenir en alguns dels projectes en què el departament participa.

El president i el conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Roger Padreny.

Relacionat

El PS reclama els detalls del procés de selecció del cap d'Àrea de Joventut i Voluntariat
-

Relacionat

El malestar per la tria del cap d’àrea de Joventut i Voluntariat encara cueja
-

Relacionat

Creix el malestar al departament de Joventut de Govern

Comentaris (1)

Trending