Creix el malestar al departament de Joventut de Govern

Les directrius del nou cap d’àrea, l’elecció del qual està emmarada de polèmica, topen amb els voluntaris, que depenen de la mateixa unitat ministerial

-
-
La polèmica al tomb de la resolució del concurs públic per a la provisió d’una plaça de cap d’àrea de Joventut i Voluntariat al Govern lluny d’amainar, creix. I creix el malestar a l’esmentat departament perquè les directrius del nou titular de la plaça citada toparien ja no només amb part del personal de la unitat, petita, sinó també amb el gros dels voluntaris que també depenen d’aquest departament. De moment, el concurs s’ha salvat d’acudir de forma directa a la Justícia perquè el principal damnificat per la tria de candidat hauria declinat iniciar cap acció.

Al departament i al seu entorn encara cou el resultat del concurs, al qual s’haurien presentat tres candidats. Qui sobre el terreny pitjors perspectives tenia és qui finalment es va endur el gat a l’aigua contra tot pronòstic. Procedia del Punt Jove d’Escaldes, sense cap mena d’experiència en la tasca governamental. En canvi, la persona més ben situada i que hauria obtingut la millor puntuació objectiva -una altra cosa serien les valoracions a partir d’apreciacions personals o subjectives-, era un tècnic de llarga durada al departament, home fort del mateix sota la coordinació d’Agustí Pifarré, qui durant molts anys ha estat el coordinador del departament a l’aixopluc d’un càrrec de relació especial.

Va ser justament Pifarré qui fa dissenyar el concurs de cap d’àrea, tot i que el procediment no el va arribar a completar ell sinó que la resolució ha vingut donada pel Govern actual, amb Víctor Filloy al capdavant del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, i que entre altres coses va decidir prescindir de Pifarré en el marc de la supressió de càrrecs de confiança. El tècnic descartat com a cap d’àrea en la selecció continuaria treballant al departament i hauria declinat impulsar qualsevol acció per impugnar el concurs. Tot i això, des de companys a organitzacions sindicals li haurien mostrat el seu suport per si vol iniciar actuacions legals davant les flagrants irregularitats que suposadament presentaria el concurs.

Però més enllà d’això, segons les fonts consultades, la gestió del dia a dia de l’àrea hauria confirmat els pitjors auguris amb l’elecció del nou responsable, que després d’un petit temps de formació hauria començat a promoure uns criteris que estan generant molt malestar. De fet, fa pocs dies l’enganxada amb integrants del cos de voluntaris -persones que fan un suport logístic fonamental en esdeveniments com el ‘Cirque du Soleil’ o ‘la Vuelta’- hauria estat molt notable i començaria a ser el clar exemple del mal funcionament del departament. De fet, alguns dels afectats estarien promovent contactes al més alt nivell per exigir una reconducció de l’àrea.

-

Relacionat

Un edicte de cap d'àrea de Govern comença amb sorpresa i pot acabar a la Batllia

Comentaris (7)

Trending