La comissió de treball de les pensions es posarà en marxa a la tardor

Jover ha rebut l'encàrrec d'Espot per promoure el pacte d'Estat

El ministre de Finances, Eric Jover.
El ministre de Finances, Eric Jover.
La comissió de treball per garantir la sostenibilitat de les pensions començarà a caminar a la tardor i ara s'està treballant en un document marc. Així ho ha confirmat aquest divendres el ministre de Finances, Eric Jover durant la recepció del 14 de juliol, la festa nacional francesa, que s'ha fet a l'ambaixada de França. Jover ha anunciat que ha rebut l'encàrrec del cap de Govern, Xavier Espot per promoure el pacte d'Estat per les pensions.

El ministre de Finances, Eric Jover ha recordat que des de Demòcrates tenen clar que una de les mesures per garantir les pensions serà augmentar les cotitzacions tot i que no estan segurs que amb això n'hi hagi prou. Caldran més mesures i és aquí on serà necessari un consens o un pacte d'Estat que també haurà de decidir qui es farà càrrec de l'augment: el treballador, l'empresari, o tots dos.

Jover és partidari de la darrera opció. De tota manera la decisió l'haurà de prendre la comissió de treball per garantir la sostenibilitat de les pensions que es posarà a treballar a la tardor després de la seva constitució. El propi Jover ha estat encarregat pel cap de Govern, Xavier Espot perquè promogui el pacte d'Estat.

El projecte va sorgir durant la passada campanya electoral de Demòcrates, Espot ja va explicar que el problema de les pensions no es podia obviar i va anunciar que el debat sobre les pensions s'havia d'afrontar immediatament i amb el màxim de consens. Un dels documents de referència serà l'informe de la CASS amb propostes per al futur.

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending