La cimera de turisme iberoamericà supera el coronavarius i les crisis polítiques

Hi participen 17 països, sis dels quals amb la presència de ministres i altres amb dos viceministres.​​​​​​

La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan intervé durant l'acte inaugural d'aquest dilluns.
La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan intervé durant l'acte inaugural d'aquest dilluns.
Andorra acull la 12a reunió iberoamericana de ministres de turisme, que gira al voltant de tres eixos: la innovació i la tecnologia; la formació i la capacitació i la sostenibilitat. Durant l'acte inaugural, El cap de Govern, Xavier Espot, ha dit que "el turisme i la sostenibilitat han d'anar de la mà". Malgrat l'amenaça del coronavirus i les crisis polítiques participen a la cita 17 països, sis dels quals amb la presència de ministres i altres amb dos viceministres.

Les absències són les de l'Uruguai, el Brasil, Xile, Hondures i el Salvador. La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, ha volgut destacar l'esforç dels països per prendre part en aquesta interministerial en un moment en què a causa del coronavirus s'estan anul·lant moltes trobades i ha subratllat que "això ha estat possible per la gran organització" per part d'Andorra i també pel compromís dels països amb l'espai iberoamericà.

El director executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, ha donat la benvinguda als participants, celebrant la decisió que s'hagi decidit fer aquesta ministerial tenint en compte el pes del turisme en la regió iberoamericana.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha apuntat, per la seva part, que els participants a la trobada comparteixen els mateixos objectius com una estratègia comuna de turisme i desenvolupament sostenible.

De la trobada que acaba aquest dimarts n'han de sortir deu línies estratègiques que conformaran la declaració que serà elevada per a la seva aprovació en el marc de la trobada de caps d'estat i de govern iberoamericans que Andorra acollirà al mes de novembre vinent.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending