La CEA vol que les hores no treballades aquests mesos es puguin recuperar fins l’abril del 2021

La patronal considera que no s’haurien de limitar les vacances que es podien consumir durant el març i l’abril a un 50% dels dies

Comentaris

El president de la CEA, Gerard Cadena.
El president de la CEA, Gerard Cadena.
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) demana que el procediment per acollir-se a la suspensió temporal de contractes i altres mesures econòmiques sigui àgil, fácil d’aplicar i sense burocràcia. Per això ha sol·licitat als responsables governamentals que transmetin les directrius oportunes als seus equips en aquest sentit. La CEA demana també que s’estengui el període per recuperar les hores no treballades durant el març i l’abril fins al 30 d’abril del 2021 (el projecte de llei preveu fins al 31 de desembre) i sense limitar les hores recuperables a un 50%. Amb la mateixa finalitat, la patronal considera que no s’haurien de limitar les vacances que es podien consumir durant el març i l’abril a un 50% dels dies.

La CEA valora, en un comunicat, positivament que el Govern hagi decidit activar les suspensions temporals de contracte com a mecanisme que garanteix la supervivència de les empreses i el manteniment dels llocs de treball, especialment en aquells sectors econòmics als quals els costarà més recuperar l’activitat normal.

Una proposta que la patronal havia posat sobre la taula des dels primers dies de les mesures de confinament i suspensió d’activitats. A l’espera de conèixer tots els detalls del projecte de llei i les esmenes que s’introduiran al text en seu parlamentària durant els propers dies, la patronal considera que ha aconseguit alguns dels seus objectius d’articular uns mecanismes de suspensió de contractes flexibles, d’un abast temporal ampli i que suposin una càrrega assumible per al teixit productiu, que fins ara ha fet front al pagament íntegre de les nòmines dels mesos de març i abril.

La patronal ha valorat també la resta de mesures econòmiques incloses al projecte de llei i considera que caldria introduir encara alguns canvis per garantir que aquelles empreses que volen reprendre l’activitat tan aviat com sigui possible, i que –en principi- prefereixen no acollir-se al mecanisme de la suspensió temporal, tinguin també facilitats. 

D’altra banda, la CEA considera que bona part de l’èxit i de l’efectivitat de les suspensions temporals de contractes -així com de la resta de mesures previstes al projecte de llei- dependrà del paper que juguin els treballadors públics encarregats d’aplicar-les, especialment el departament de Treball del Govern i la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending