La CASS veu “amb certa preocupació” l’impacte que tindria en matèria de seguretat social un acord amb la UE

La parapública manté que “la diferència ens fa ser molt prudents” i considera que en alguns capítols seran necessàries etapes de transitorietat

El cònsol menor d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres.
El cònsol menor d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres. ARXIU
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) veu “amb certa preocupació” l’acord amb la Unió Europea (UE) en la matèria que li afecta. Un grup de professionals de la parapública ja fa uns quants mesos que treballa en l’avaluació de l’impacte que tindria l’acostament a Europa. De fet, s’han fet diferents reunions de treball i anàlisi a Brussel·les mateix i els responsables de la CASS consideren que en diferents capítols seran necessàries etapes transitòries.

Segons que ha explicat el president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, en una compareixença recent, totes les propostes que es facin en relació amb l’homologació de les polítiques sobre seguretat social han de ser validades pel consell d’administració de la parapública. La reglamentació europea sobre aquesta matèria és molt àmplia i cal analitzar molt acuradament com s’integra al Principat i “tot el que ens pot afectar”. Més enllà de la tasca que duen a terme els professionals de la casa, també es compta amb un assessor extern.

Rascagneres ha reconegut que hi ha molta diferència entre el sistema general de la seguretat social a Europa i el que fa cinquanta anys que està implantat al Principat. I aquesta “diferència ens fa ser molt prudents. No es pot actuar amb supèrbia” i per tant caldrà avaluar molt bé les afectacions i, molt probablement, reclamar etapes de trànsit per poder assumir tot allò que Europa reclami. Sobre l’afectació directa que podria tenir en l’afiliat, en l’usuari, de moment no se’n parla.

Etiquetes

Comentaris

Trending