La CASS ‘passa la pilota’ a Govern sobre la centralització de dades sobre ocupació

La parapública gestiona la informació però és l’executiu qui “en aquest moment” es fa responsable de tot

-
-
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) no facilitarà dades sobre l’evolució dels assalariats. I el Govern només facilita informació sobre les persones que s’han anat inscrivint al servei d’ocupació. ¿Però quanta gent realment ha perdut la feina fins ara arran de la crisi de la Covid-19? Costarà de saber-ho. La CASS disposa d’informació més fidedigna. Però en aquests moments tota la informació la centralitza el Govern.

L’Altaveu va demanar fa deu dies a la CASS el detall d’assalariats del primer trimestre del 2020 i el mateix període de l’any passat. També la mateixa informació dels dos darrers exercicis mes per mes. La parapública va respondre poc després que estava treballant aquesta informació però que totes les dades, un cop fet el treball estadístic corresponent, es traslladaria directament al Govern perquè “en aquests moments” és l’executiu qui centralitza tot aquest tipus de dades.

Els darrers dies el Govern ha anat donant les dades de les persones que s’han inscrit al registre de persones que haurien perdut la feina arran de la crisi del coronavirus i ha deixat clar que en la immensa majoria de casos es tracta de contractes temporals que han finit perquè tocava. També ha ressaltat en moltes ocasions que són treballadors que ja estan acostumats a enllaçar períodes de treball amb temps sense lligams laborals.

No obstant això, fins i tot en els treballs parlamentaris, segons que ha pogut saber l’Altaveu, els grups han demanat dades fidedignes i reals de l’evolució dels assalariats i els representants governamentals sempre han respost no disposar de les mateixes. La resposta de la CASS, però, no deixa lloc a dubtes que serà el Govern qui gestionarà finalment aquestes dades perquè és l’executiu qui centralitza tota la informació.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending