La batlle instructora del 'cas BPA' tanca la investigació i eleva el sumari al tribunal jutjador

Comentaris

La batlle instructora del \'cas BPA\' tanca la investigació i eleva el sumari al tribunal jutjador
La batlle instructora del \'cas BPA\' tanca la investigació i eleva el sumari al tribunal jutjador

La batlle instructora del ‘cas BPA’, Canòlic Mingorance, ha decidit donar per tancada la investigació de la denominada causa general derivada de la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA), que es refereix fonamentalment a les compensacions que es van fer amb l’empresari valencià establert a Barcelona Rafael Pallardó, i elevar el sumari al Tribunal de Corts per tal que faci els passos escaients per celebrar el judici. Hi ha 25 directius o exdirectius i gestors o exgestors de l’entitat que estan processats per aquest cas. La instructora ha desestimat practicar noves proves.

Mingorance considera que amb les diligències realitzades fins ara n’hi ha suficient per seure al banc dels acusats els 25 processats. En un aute de més de trenta pàgines que s’ha començat a notificar aquest dijous a les parts implicades, la batlle desestima una per una -encara que sigui amb una motivació d’una sola línia o remetent-se a justificacions prèvies- totes les diligències complementàries que se li havien sol·licitat. Des de la inclusió al sumari d’informes que es consideren d’interès a la incorporació del contingut íntegre dels sumaris que s’estan instruint en altres jurisdiccions sobre casos que Mingorance cita en la seva investigació. Des d’investigar altres bancs a prendre noves declaracions. Tot ha estat refusat per la jutge.

Han estat dotze els advocats que van sol·licitar la pràctica de més diligències, des de la representació lletrada del Govern, que va demanar dues qüestions noves, fins a la defensa de l’única persona que continua empresonada, de forma provisional, per aquesta causa: l’advocat de Joan Pau Miquel va demanar fins a 122 noves diligències per completar la instrucció. A l’aute no s’hi pot recórrer en contra. Això sí, ara les parts tenen quinze dies per exposar el seu parer respecte la conclusió del sumari davant el Tribunal de Corts, que és l’organisme jurisdiccional jutjador. Té un any per preparar el judici i celebrar-lo. Durant aquest temps, Joan Pau Miquel encara pot romandre en presó provisional. 

Comentaris

Trending